En kalabalık döneminde o parkta büyük önlem! Hem araç hem piknik yasağı! Kimse giremeyecek

En kalabalık döneminde o parkta büyük önlem! Hem araç hem piknik yasağı! Kimse giremeyecek

Yaz tatili ile birlikte eğlenceli vakit geçirmek isteyenler kendine parka bahçeye atıyor. Ancak şehirlerden farklı önlemler gelirken bu kez de o şehirde en kalabalık parklardan birine yeni bir önlem alıp getirildi. Hem araç girişi yasaklandı hem de piknik yasağı getirildi. İşte tüm detaylar…

Kuşadası İlçe İdare Kurulu, Kuşadası Kaymakamı İbrahim Keklik, yangınların önlenmesi kapsamında park girişlerine kısıtlama getirdi. Yangınla mücadele toplantısında bir araya gelen Kuşadası İlçe İdare Kurulu, toplantının ana maddesi olarak Büyük Menderes Deltası Dilek Yarımadası Milli Parkı’nı olası yangınlara karşı korunması olarak belirledi. Milli Park içerisinde vatandaşların kolay tahliye edilmesi ile birlikte alınan kararlar milli parkın güvenliğini ve halkın korunmasını amaçlamaktadır.

KURUL TARAFINDAN ALINAN KARARLAR BELLİ OLDU

Düzenlenen toplantı kapsamında parkın yangınlara karşı korunması ve halkın kolay bir şekilde tahliye edilmesi kapsamında bazı önemli kararlar alındı. Kurul tarafından alınan kararlar şu şekildedir:

Kuşadası Milli Parkı'na gidecekler dikkat! Araç ve piknik yasakları geldi - YeniSöke Gazetesi

1. Araç kapasitesi dışında içeriye hiçbir şekilde araç alınmaması.

2. Milli Park içinde yer alan yerli ve yabancı turizme açık günübirlik kullanım alanı olarak belirlenen dört koy (İçmeler Koyu, Aydınlık Koyu, Kavaklıburun Koyu, Karasu Koyu) dışında hiçbir yerde araç parkına izin verilmemesi.

3. Günübirlik kullanım alanı olarak belirlenen bu dört koy dışında hiçbir yerde piknik yapılmasına izin verilmemesi.

4. Yukarıda belirtilen önlemlere aykırı davranan veya mukavemet gösterenler hakkında 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 66. maddesi ve 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesine göre gerekli işlemlerin yapılmasına ve araçların çekici marifetiyle çektirilmesi yönünde karar alınması.

Yaz ayları ile birlikte yangın haberleri peş peşe gelmeye başladı. Yangın riski yüksek aylarda Milli Park gibi doğal alanların korunmasının önemi belirtilirken Kuşadası Kaymakamı İbrahim Keklik, bu kararın yangınların önlenmesi ve olası bir yangın durumunda can ve mal kaybının minimuma indirilmesi için alındığını vurguladı.

Kuşadası ilçe idare kurulu vatandaşların alınan karara uymaları gerektiğini belirtirken özellikle araç parkı ve piknik alanları konusunda getirilen sınırlamaların dikkatle incelenmesi ve kurallara uyulması gerektiğinin altını çizdi. Bu kurallara uyulması milli parkın korunması açısından son derece hayati bir önem taşıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN