Alman bankası artık Türk! Türkiye'nin dev bankası Almanya'nın önde gelen bankasını satın aldı

Alman bankası artık Türk! Türkiye'nin dev bankası Almanya'nın önde gelen bankasını satın aldı

Türkiye'nin dev bankasından beklenmeyen hamle gündemde yerini aldı. Alman bankası artık Türk bankası olarak satın alındı. Almanya'nın önde gelen bankasını satın alarak duyurdu. İşte o banka...

BURAK ÖZTOPRAK

Türkiye'nin dev bankasından Almanya'ya hamle geldi. Almanya'nın devasa bankasını satın alarak o bankayı artık bir Türk bankası yaptı. Peki, hangi banka satın aldı? İşte o banka...

HİSSE DEVRİ TAMAMLANDI

Türkiye'nin önde gelen bankalarından Yapı Kredi, Almanya merkezli Bankhaus J. Faisst OHG'nin hisselerinin tamamını satın alarak uluslararası büyüme stratejisinde önemli bir adım attı.

27 Nisan 2022'de yapılan açıklamada, Yapı Kredi Yönetim Kurulu'nun Almanya'da bankacılık faaliyetlerinde bulunabilmek amacıyla Bankhaus J. Faisst OHG'nin tüm hisselerini satın alma kararı aldığı duyurulmuştu. Gerekli yasal izinlerin alınmasının ardından, hisse devri 23 Temmuz 2024 tarihinde tamamlandı.

1200x627-yapi-kredi-emekli-promosyon-ucreti-2022-yapi-kredi-bankasi-emekliye-ne-kadar-kac-tl-promosyon-veriyor-1660561874621.webp

TÜRK BANKASI ALMANYA PAZARINDA

Yapı Kredi ayrıca, Bankhaus J. Faisst OHG'nin sermayesini 60 milyon Euro artırarak 65.500.251,63 Euro'ya çıkaracağını duyurdu. Bu sermaye artırımı, tamamen Yapı Kredi tarafından nakden karşılanacak.

Bu satın alma, Yapı Kredi'nin uluslararası alandaki varlığını güçlendirmesi ve Almanya pazarına giriş yapması açısından önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN