Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Mustafa Denizli kimdir? - Denizli kaç yıllık imza attı?

Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Mustafa Denizli kimdir? - Denizli kaç yıllık imza attı?

Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Mustafa Denizli kimdir? Hamza Hamzaoğu ile yoların ayrılmasından sonra Galatasaray'ın başına getirilen Mustafa Denizli kimdir? 23 yıl sonra Galatasaray'ın başına geçen Mustafa Denizli'nin ilk açıklamaları haberimizde

Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Mustafa Denizli oldu. Peki Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Mustafa Denizli kimdir? Mustafa Denizli Galatasaray ile kaç yıllık sözleşme imzaladı? Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Mustafa Denizli'nin yaptığı ilk açıklamaları ve daha fazlası haberimizde...

DENİZLİ VE ÖZBEK'TEN İLK SÖZLER

Mustafa Denizli, 10 Kasım 1949’da Çeşme, İzmir’de doğdu. Profesyonel anlamda futbol kariyerine 1965 yılında Altay takımında başladı. 17 yıl boyunca bu takımda oynadı. Denizli’nin yeteneği ve Altay’daki başarısı İzmir sınırlarının dışına taştı ve Denizli, İstanbul kulüplerinden teklifler almaya başladı. Ancak İzmir’den ayrılmamak için bu tekliflerin hepsini geri çevirdi. 1980 yılı Süper Ligi’nde 12 golle gol kralı oldu. 33 kere Milli Takım forması giydi, 2 gol attı.

1983 yılında Galatasaray’a

Denizli, aktif futbol hayatına son vermeden bir sene önce, 1983 yılında Galatasaray’a transfer oldu. Bir sene burada top koşturdu ve 1984’te takımın yardımcı teknik direktörlüğüne getirildi. O dönem Galatasaray teknik direktörü olan Jupp Derwall ile 3 sene boyunca çalıştı ve 1987’de teknik direktörlüğe getirildi. Takımın başına geçtiği 1987 senesinde Galatasaray’ı lig şampiyonu yaptı ve Milli Takım teknik direktörlüğüne getirildi.

Şampiyon Kulüpler Kupası

Denizli’nin teknik direktörlüğü sırasında Galatasaray, Şampiyon Kulüpler Kupası’nda yarı final oynadı. 1989’da Galatasaray’dan ayrılan Denizli, teknik direktörlük kariyerine Almanya 2. lig takımı Alemannia Aechen ile devam etti. 1990 yılında bu takımı bırakıp Galatasaray’daki görevine geri döndü ve 4 yıl boyunca aynı görevi yürüttü. Bu sırada 1990-1991 sezonunda takımı Türkiye Kupası’nı kazandı, 1991-1992 sezonunda Kupa Galipleri Kupası’nda çeyrek final oynadı.

Türk Milli Takımı

1994 yılında Galatasaray’dan ayrılarak Kocaelispor’un teknik direktörlüğüne getirilen Denizli, bu takımı 2 yıl boyunca çalıştırdı. 1996–2000 yılları arasında Türk Milli Takımı’na geri döndü. Bu süre zarfında Milli Takım, Avrupa Futbol Şampiyonası’nda çeyrek final oynayarak bir ilke imza attı.

Fenarbahçe’yi şampiyon yaptı

2000’de Denizli, Fenerbahçe’nin teknik direktörü oldu. Takımın başına getirildiği yıl, Fenarbahçe’yi şampiyon yaptı ve takıma şampiyonluğu tattıran ilk Türk teknik direktör oldu. 2003’te Vestel Manisaspor’u çalıştırmaya başladı. 2004’te bir İran takımı olan Pas’ın teknik direktörü oldu. 2 yıl bu takımla çalıştı.

PAS FC

2004-05 sezonunun ikinci yarısı önceki sezonunun İran şampiyonu PAS FC takımı Mustafa Denizli ile anlaştı. 15 hafta sonunda 11. olan takımı alan Denizli, ilk maçında Berg-e Şiraz takımına karşı 5-1'lik galibiyet aldı. Yardımcısı olarak yine Ali Gültiken'i getirdi. Sene sonunda onları 6.lığa taşıdı. AFC Şampiyonlar Ligi'nde ise grup birincisi oldular. Çeyrek finale çıkan takım BAE takımı Al Ain'e 1-1 ve 3-3'lük beraberliklerle elendi. Denizli, 2005-06 sezonuna takımının başında başladı. Şampiyonluk mücadelesi devam ederken, 5 hafta kala Denizli, yönetimle anlaşamayıp görevi bıraktığını söyledi. Denizli'nin takımla sahaya çıkmadığı maçta Pas, hükmen mağlup oldu. Sezon sonuna doğru takıma geri dönen Denizli, son haftaya liderin bir puan gerisinde girdi. Ancak Pas da rakipleri İstiklal Tahran da maçı kazanınca 1 puan geride ikinci oldular. Denizli sezon sonunda takımı tamamen bıraktı.

Birinci Persepolis dönemi

Ağustos 2006'da Denizli, bir başka İran takımı Persepolis FC'ye transfer oldu. Sezona kötü başlayan Denizli ve takımı, geçen senenin şampiyonu Şampiyonlar Ligi'ne katılacak ikinci takımı belirleyecek play-off'larda Sepahan takımına penaltılarla elendiler. Ancak daha sonra toparlayan takım, son haftaya rakiplerinin puan kaybetmesi ile şampiyon olacaktı ancak son hafta rakipleri puan kaybetmeyince Persepolis, lig üçüncüsü oldu. Sezon sonunda takımdan ayrılan Denizli, Türkiye'ye dönünce bir süre takım çalıştırmadı ve Lig TV'de yorumculuk yaptı.

Beşiktaş

Beşiktaş, UEFA Kupası'nda Metalist Kharkiv'e farklı yenilip elenince teknik direktörü Ertuğrul Sağlam istifa etti. Mustafa Denizli, Sağlam'ın yerine 9 Ekim 2008 tarihinde Beşiktaş'ın teknik direktörlüğüne getirildi. Denizli'li Beşiktaş ilk maçını Gençlerbirliği karşısında 3-1 kazandı ve liderliğe yükseldi. Bu parlak başlanıça rağmen sezonun ilk yarısının sonunda Beşiktaş, lig 6.sı oldu. Denizli 10 lig maçında 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 yenilgi alarak Yıldırım Demirören döneminin en başarısız teknik adamı olmuştu. Denizli ikinci yarıya başlamadan Fabian Ernst ve Yusuf Şimşek'i transfer ederek değişikliklerle başladı. İkinci yarıdaki başarılı performans ile önce 13 Mayıs 2009 tarihinde Fenerbahçe ile oynanan maçta rakiplerini 4-2 yenerek Türkiye Kupası'nı kazandı. . Sezonun son maçında ise Denizli yönetimindeki Beşiktaş, Denizlispor'u 2-1 yenerek 13. Şampiyonluğunu ilan etti. Beşiktaş 6 yıl sonra şampiyonluğu, 19 yıl sonra çifte kupayı gördü. Mustafa Denizli de aynı ligde 3 takımı da şampiyon yapan ilk teknik adam oldu. Ayrıca ilk yarıda sonucundaki kötü tablo nedeniyle suçlanan Denizli, "26. haftayı bekleyin" demişti. 26. haftada Beşiktaş'ın lider Sivasspor'un 1 puan gerisine gelmesi, daha sonra ise şampiyonluğu yakalaması sonucu "kahin" lakabı takıldı.[

Sezon sonu Beşiktaş'tan ayrılacağı söylentileri çıksa da, Denizli takımda kalmayı tercih etti. Sezona iyi başlayamayan Beşiktaş, ilk yarının ortalarında bir seri yakalasa da ilk yarıyı yine kötü bitirdi. Şampiyonlar Ligi ve Türkiye Kupası gruplarından çıkamayan Beşiktaş, ligde bir ara 2.liğe kadar gelse de son haftalarda aldığı puan kayıpları ile ligi dördüncü bitirdi.

2009-10 sezonunun sonunda Mustafa Denizli, sağlık sorunları nedeniyle Beşiktaş'taki görevinden ayrıldı. Çocukluk aşkı Beşiktaş'tan bir süre ayrı kalıp, dinleneceğini bildirdi. Başkan Yıldırım Demirören, bu ayrılık konuşmasını yaparken 10 yıllık Beşiktaş yönetimi tarihinde yaptığı en zor konuşma olarak betimledi.

İkinci Persepolis Dönemi

Denizli, televizyon ekranlarındaki yorumculuk döneminden sonra yeniden İran'a döndü ve 2006-2007 sezonunda çalıştırdığı Persepolis'le 24 Aralık 2011'de 1.5 yıllık sözleşme imzaladı. 5 Ocak 2012'de Malavan FC ile oynanan ilk maçında mağlubiyet ile tanıştı. Bir hafta sonra ise ilk galibiyetini aldı. 2 Şubat'taki Tahran derbisinde İstiklal Tahran'ı deplasmanda, 2-0 yenik durumdan 10 kişi ile 2-3'e getirerek mağlup etti. 2012 AFC Şampiyonlar Ligi'nde takımı gruplardan çıkarıp, son 16'ya soktu. Ancak ligi 12. bitiren takım, Şampiyonlar Ligi'nden de elenince 21 Haziran tarihinde, Denizli takımından istifa etti.

Çaykur Rizespor

21 Aralık 2012 tarihinde Mustafa Denizli, 1. Lig ekibi Çaykur Rizespor'la 1,5 yıllık anlaşma imzalayarak, Karadeniz ekibinin teknik direktörlüğüne getirildi.20 Ocak 2013'te Gaziantep Belediyespor galibiyeti ile Rizespor kariyerine başlayan Denizli, takımını 28 Nisan'da MKE Ankaragücü galibiyeti ile ligin bitimine 2 hafta kala Süper Lig'e çıkarmayı başarmıştır.

24 Mayıs 2013 tarihinde, 2013-14 sezonu bütçesi konusunda Çaykur Rizespor ile anlaşamayan Mustafa Denizli, kulüp ile karşılıklı anlaşarak yollarını ayırdı.

Hazar Lenkeran

2013 yılında adı Beşiktaş, Kayserispor, Trabzonspor ve Fenerbahçe gibi kulüplerle anılan Denizli, son olarak Galatasaray (futbol takımı) sportif direktörlüğü için düşünüldü.Bu takımların hiç birine imza atmayan Denizli, Azerbaycan'ın Hazar Lenkeran takımına transfer oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN