ATM'den para çekeceklere kötü haber! 5,10 ve 20 TL'den sonra o da kaldırılıyor

ATM'den para çekeceklere kötü haber! 5,10 ve 20 TL'den sonra o da kaldırılıyor

Türkiye'de artan enflasyon karşısında ATM'lerden kaldırılan 5, 10 ve 20 TL'lik banknotlara bir yenisi daha ekleniyor. ATM'ye para çekmeye gidenlere kötü haber geldi. Artık o banknotta rafa kaldırılacak. İşte tüm detaylar...

ATM'lerde yeni dönem başladı. Ülkemizde artan enflasyona karşı, bazı banknotlar ATM'lerden kaldırılmıştı. Kaldırılan banknotların arasına bir yenisi daha katılıyor. ATM'den para çekmeye gidenlere kötü haber geldi. İşte tüm detaylar...

O BANKNOT KALDIRILIYOR

ATM'lerden kaldırılan 5 TL, 10 TL ve 20 TL'lik banknotların üzerine yeni bir banknot daha eklenecek. ATM'lerde kullanılan en küçük banknot olarak 50 TL'nin de artık verilmeyeceği iddia ediliyor. Alınan kararla beraber ATM'lerde en düşük çekim limitinin 200 TL'ye yükseleceği belirtildi. Esnafın sorun yaşadığı bozuk para kısmında ise Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın darphaneye talimat verdiği açıklandı.

emekli-zam-farkini-28-temmuzda-alacak-ws3t.webp

ATM'LERDE YENİ DÖNEM

Enflasyon karşısında ATM'lerdeki nakit çekim limiti 30 bin TL'ye kadar yükseliş göstermişti. Türk Lirası son 40 ayın en yüksek seviyesine ulaşsa da piyasadaki sonuçlar beklenildiği gibi gelmiyor. ATM'lerdeki 10 TL ve 20 TL gibi küçük banknotları kullanmak yerine 50 TL'lik banknotlar kullanılıyordu.

ATM'lerde yeni dönemi işaret eden Ziraat Banaksı Eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, yeni gelişmeleri aktardı. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklama sonrasında, 50 TL'lerin ATM'lere koyulmadığını söyleyerek, 100 TL banknotu için de çalışmaların devam ettiğini söyledi. Bu durum 500 TL'lik ve 1000 TL'lik banknotları yeniden gündeme taşıdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN