Cizre'deki Bodrum katta 60 PKK'lı öldürüldü iddiası

Cizre'deki Bodrum katta 60 PKK'lı öldürüldü iddiası

Cizre'de sona yaklaşılan operasyonda güvenlik güçlerinin teröristlerin kontrolündeki bodrum kata girdiği, 60'a yakın teröristin etkisiz hale getirildiği ileri sürüldü. Şırnak Valiliği ise bu sabah yaptığı açıklamada Cizre'de etkisiz hale getirilen terörist sayısının 10 olduğunu duyurdu.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde bir apartmanın bodrum katında yardım beklediği iddia edilen yaralılara ulaşmak için HDP'lilerin yürüttüğü girişimler sürerken TRT Haber dün gece, 'Son Dakika' alt yazısıyla Cizre'de bir bodrum katına operasyon yapıldığını duyurdu.

TRT Haber "60'a yakın terörist etkisiz hale getirildi" başlıklı haberinde şu satırlara yer verdi:

"Güvenlik güçleri Şırnak Cizre'de teröristlerin kontrolündeki bodrum kata girdi. Çatışmada 60'a yakın terörist etkisiz hale getirildi."

HDP'li Vekil Encü: Bilgiler ne kadar doğru bilmiyoruz

HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü ise, TRT'nin duyurduğu son dakikanın ne kadar doğru olduğunu bilmediklerini belirtti. Encü Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

16-02/08/trt-haber-cizre-de-bodrum-katinda-olan-60-8137585_9993_m.jpg

 

Üst düzey PKK elebaşıları

Bodrum katta sıkıştırılan ve öldürüldüğü ileri sürülen 60 terörist arasında PKK'nın üst düzey elebaşıları ‘Mamo ve Rozan’ kod adlı teröristlerin de olduğu iddia edildi.

Şırnak Valiliği: 10 terörist etkisiz hale getirildi

Cizre'deki bodrum katta 60 teröristin öldürüldüğü iddiaları resmi kaynaklarca henüz doğrulanmadı. Şırnak Valiliği bu sabah yaptığı açıklamada etkisiz hale getirilen terörist sayısını 10 olarak açıkladı. Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İlimiz Cizre ilçesinde Bölücü Terör Örgütü mensuplarına yönelik devam eden operasyonda, 10 terörist etkisiz hale getirilmiştir" denildi. Valiliğin açıklamasında bodrum kata operasyon yapılıp yapılmadığı konusunda bilgi verilmedi.


        Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN