Puf puf kabarıyor, tadına bakan börek zannediyor! Günün her saati yenebilir, çocuklar bayılıyor

Puf puf kabarıyor, tadına bakan börek zannediyor! Günün her saati yenebilir, çocuklar bayılıyor

Hamur işi sevenlerin çok sevdiği peynirli krep, kolay yapımı sayesinde günün her saati gerek atıştırmalık gerekse karın doyurmak için tercih ediliyor. Tuzlu krep tarifini mutlaka denemelisiniz. İşte, lezzetli peynirli krep tarifi yapılışı...

Krep, yanında peynir, salça, çikolata, reçel gibi çeşitli gıda ürünleriyle sıklıkla tüketiliyor. Özellikle çocukların severek yediği krep, en çok peynirle tüketiliyor. Haberturk'te yer alan habere göre, bu krep tarifiyle yapılan krep, börek kıvamında oluyor.

PEYNİRLİ KREP TARİFİ

Malzemeler:

* 1 yumurta

* 1 buçuk su bardağı un

* 1 su bardağı süt

* Bir tutam tuz

* 1 çay kaşığı karbonat (Sihirli malzememiz)

* Karışık peynir (Oranı damak tadınıza göre ayarlamanızı öneririz)

* İsteğe bağlı maydanoz, kekik ya da dereotu

PEYNİRLİ KREP NASIL YAPILIR?

Peynirli krep iki şekilde yapılır. Biri krebin içine peynir konarak diğeri de malzemenin içine peynir konularak. Önce tercihinizi yapın. Daha sonra tüm malzemeleri derin bir kapta karıştırın. Peynir içinde olacaksa bu etapta peyniri de ekleyin. Maydanoz, dereotu, kekik hangisini tercih ettiyseniz onu da ekleyin. Az yağ sürdüğünüz ısıtılmış tavaya kepçe yardımı ile tavanın tabanına eşit yayılacak şekilde krep hamurunu dökün

Pişince diğer yüzü için de aynı işlemi kullanın. Peyniri arasına koyacaksanız. Krepin ilk yüzü piştikten sonra çevirin yarısına peynir doldurun ve pişen krebi ikiye katlayarak peynirin arasında kalmasını sağlayan. Yine üzerine kekik ya da maydanoz ekleyebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN