Masterchef ustasından simit tarifi: Ankara simitini solluyor! Pastane usulü böyle yapılıyormuş

Masterchef ustasından simit tarifi: Ankara simitini solluyor! Pastane usulü böyle yapılıyormuş

Sokakların vazgeçilmez lezzeti simit, evlerde de ustalıkla yapılabilir mi? Masterchef tarifleri arasında yer alan pastane usulü simit, adeta damağınızda unutulmaz bir tat bırakıyor. Bir fincan çayla sunulan bu klasik lezzeti evinizde de deneyimlemek isterseniz, işte adım adım bir rehber.

Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi, çayın en büyük dostu simitler, artık evinizin konforunda pastane lezzetinde yapılabilir bir hale geldi. MasterChef Türkiye'de yapılan bu tarif, simit severler için adeta bir kurtarıcı niteliğinde. İşte detaylar...

MALZEMELER

1,5 su bardağı ılık süt

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı ılık su

5 su bardağı un

1 paket instant maya

1 silme tatlı kaşığı pudra şekeri

1 dolu tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

1 çay bardağı su

2 yemek kaşığı pekmez

Susam (kavrulmuş)

maxresdefault.jpg

YAPILIŞI

  • İlk yoğurma kabımıza ılık süt, sıvı yağ, ılık su ve unun bir kısmını yavaş yavaş ekleyelim.
  • Ardından üzerine instant maya, pudra şekeri ve son olarak da tuzu ekleyerek elimiz ile yoğurmaya başlayalım.
  • Kalan unu da yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğurmaya devam edelim. Hamurumuzun ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur olması gerekiyor bu yüzden unu yavaş yavaş kontrollü bir şekilde eklemelisiniz. Ben bu tarifte 5 su bardağı un kullandım.
  • Hamurumuz toparlandıktan sonra mayalanmasını beklemeden tezgaha alalım ve 24 eşit parçaya bölerek bezeler haline getirelim. Hazırladığımız bezelerimizi ayrı bir kenara alalım.
  • Bezelerimizden birini tezgaha alalım, elimizle bastırıp yuvarlayarak uzun şerit haline getirelim. Aynı işlemi 1 beze daha alarak tekrarlayalım.
  • Elde ettiğimiz 2 şeridi birbirine dolayarak buralım ve uçlarını birleştirerek yapıştıralım.
  • Tezgaha serdiğimiz pişirme kağıdı üzerine hazırladığımız simitleri tek tek dizelim. Bezelerimiz bitene kadar bu işleme devam edelim.
  • İlk tepsimiz için şekillendirdiğimiz simitlerimizi su ve pekmez ile hazırladığımız karışıma daha sonra da susama batırarak tepsimize dizelim. Tepsi mayası için bekletelim.
  • Mayalanan simitlerimizi önceden ısıttığımız 200°C fırında yaklaşık 20-25 dakika güzelce kızarana kadar pişirelim.
  • Pişen simitlerimiz servise hazır.

Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN