Lokum gibi kabak tatlısı böyle yapılır: Tam kıvamında asla yumuşamıyor

Lokum gibi kabak tatlısı böyle yapılır: Tam kıvamında asla yumuşamıyor

Kabak Tatlısı: Eşsiz Lezzet ve Kıvamı Koruma Tüyosu. Asla Yumuşamıyor

Kabak tatlısı, özellikle yumuşak dokusu ve tatlı aromasıyla damakları şenlendiren bir tatlıdır. Ancak pişirme sürecinde kıvamını kaybetmesi, tatlıyı hayal kırıklığına uğratabilir. İşte bu durumu önlemek ve kabak tatlısına lezzet katacak bir ipucu.

Kabak Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler:

• 600 gram balkabağı
• 1 su bardağı su
• 3 su bardağı toz şeker
• 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
• 3 adet karanfil

KABAK TATLISININ HAZIRLANIŞI:

1. Balkabağının kabuklarını, yeşil ve sert kısımlarını da dahil ederek dikkatlice soyun. Ardından, kabakları iki parmak kalınlığında dilimleyin.
2. Dilimlediğiniz kabakları bol su ile yıkadıktan sonra bir tencereye yerleştirin.
3. Üzerine toz şekeri ve karanfilleri ekleyin. Tencerenin ağzını kapatıp, kabakların 1 saat kadar dinlenmesini bekleyin. Bu aşama, kabakların suyunu salmasını sağlayacaktır.
4. Eğer kabaklar cinsine göre yeterince su salmazsa, tencereye bir miktar su ekleyin ve kabakları 50 dakika boyunca kısık ateşte pişirin.
5. Kabaklar suyunu çekip ılık hale geldikten sonra, dikkatlice servis tabağına alın. Dağılmadan sunmak için nazik olmalısınız.
6. Servis ederken, ince kıyılmış ceviz içi ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

LEZZETİNİ ARTIRMAK İÇİN BİR İPUCU:

Eğer kabak tatlınızın özlü bir şerbeti olmasını arzu ediyorsanız, kaynama esnasında 2-3 damla limon suyu ekleyerek kıvamını koyulaştırabilirsiniz. Ayrıca, kabak tatlınızın en iyi lezzeti alması için en az 3 saat bekletmeniz önerilir. Bu süre zarfında kabak, şekerle tam anlamıyla özleşecek ve mükemmel bir tat elde edeceksiniz.

Kabak tatlısı, hem göz alıcı sunumu hem de damaklarda bıraktığı tat ile sofralarınızı süsleyecek. Şimdiden afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN