Komşular malzemesini kapıp bana da yap diye geliyor! İşte sodalı çıtır çıtır olan börek tarifi

Komşular malzemesini kapıp bana da yap diye geliyor! İşte sodalı çıtır çıtır olan börek tarifi

Çay saatlerinize eşlik edecek güzel bir börek tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz. Bugün sizler için haberimizde hazırladığımız sodalı çıtır börek, hem pratik yapımı hem de lezzetiyle kahvaltıdan akşam çayına kadar sofralarımızın yıldızı olmaya aday!

Herkesin mutfağında pişmiş, damaklarda iz bırakmış börek tarifleri vardır. Ancak, sodalı çıtır börek bu tarifler arasında adeta bir yıldız gibi parlıyor. Hem çıtırlığı hem de lezzetiyle sofraların baş tacı olan bu börek, özellikle kahvaltılarda ve çay saatlerinde vazgeçilmez bir alternatif. Sodanın yufkaya kattığı hafiflik ve kabarıklık, böreğin çıtırlığını uzun süre korumasına yardımcı olurken, misafirlerinizi şaşırtan o nefis dokuyu da sağlıyor. İşte bu lezzetin detayları şöyle...

MALZEMELER

3 adet günlük yufka

Sosu için:

1 çay bardağı sıvı yağ

1/2 şişe maden suyu

1,5 yemek kaşığı nişasta

Arası için:

1 kase beyaz peynir

2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı

1-2 çay kaşığı susam

citir-borek-2-melek-tarifi.jpg

YAPILIŞI

  • Sosu için malzemeleri bir kasede karıştırın. Bir yufkayı tezgaha serin ve ikiye bölün. Yarısını alıp üzerine biraz sostan gezdirip fırçayla sürün. Diğer yarısını kapatın. Ona da sostan sürün. Altı adet üçgen elde edin.
  • Peynirleri karıştırıp uç kısımlarına yeteri kadar peynir yerleştirin. Kenarlarını içe katlayıp rulo yapın. Çok sıkı sarmayın. Hepsini aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin.
  • Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 190 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin. (25-30 dakika)
  • İlk sıcağı geçince servis yapın.

Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN