Kimse gerçeğinden ayırt edemiyor, içinde asla süt bulunmuyor! İtalya’ya uçuşa hazır olun: İşte sütsüz mozzarella tarifi…

Peynir severler bu tarihte sevinsemi üzülse mi bilemedi. Kimse gerçeğinden ayırt edemiyor içinde asla süt bulunmuyor. Tadına bakan gerçek mozzarella peyniri zannediyor. İşte sütsüz mozzarella peyniri…

Vegan beslenen birçok kişi hayvansal gıda ürünlerinden uzak durmaktadır. Peynir tüketmeyi sevenler ancak farklı alternatif arayanlar bu tarife bayılacak. Süt ürünü tüketmeyenler ya da süt ürünlerini alerjisi bulunanlar için tam bir yaz tarifi geliyor. Bugün herkes İtalya'ya doğru yolculuğa çıkacak. Sütsüz peynir mi olur diyenler vegan tarifi ile bu lezzeti hayran kalacak.

VEGAN MOZZARELLA

Malzemeler

200 gram çiğ kaju

1.5 yemek kaşığı besin mayası

1 adet limon

½ çay bardağı bitkisel yağ

1 yemek kaşığı mısır nişastası

1 yemek kaşığı karnıyarık otu tozu

*Karnıyarık Otu Tozu: physillium husk olarak geçiyor. Bağırsaklara faydası inanılmaz. Googlelayıp bi bakın derim. Vegan tariflerde çok kullanılıyor.

Bolca buz da çok önemli

Real Vegan Mozzarella Cheese (Shreddable Block-Style) - Vegan Blueberry

YAPILIŞI

  • Kajuları bir kaba alıp üzerini geçinceye kadar su koyuyoruz ve 5-6 saat buzdolabında bekletiyoruz. Artık kajularımız aktive oldu.
  • Ardından karnıyarık otu tozunu 1 su bardağı sıcak suyla karıştırıyoruz. Baya jel gibi bir şey oluyor. Homojen yaparsanız efsane; yapamazsanız blendera atıyoruz zaten sıkıntı yok(ben çok homojen yapamadım çünkü)
  • Şimdi geldik en kolay kısma; bütün malzemeleri blendera alıyoruz ve blenderda çekiyoruz. Baya kıvamlı bir şey oluyor zaten.
  • Buzlu suyumuzu da bir kaseye koyuyoruz ve bir dondurma kaşığı yardımıyla peynirlerimizi alıp alıp buzlu suya atıyoruz. Peynirlerimiz baya mozzarella gibi oluyor inanılmaz. Buzlu suda o şekli bütünleşiyor. 5 dakika buzlu suda bekleyen mozzarellalarımızı su dolu bir kavanoza koyup buzdolabında muhafaza ediyoruz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN