Kakaonun büyüsü sofralarda: Evde kolayca yapabileceğiniz çatlak kurabiye tarifi... Bu kurabiye kapış kapış gidiyor

Kakaonun büyüsü sofralarda: Evde kolayca yapabileceğiniz çatlak kurabiye tarifi... Bu kurabiye kapış kapış gidiyor

Mutfakların yeni starı, kakaolu çatlak kurabiyeler, lezzetli görüntüsü ve damak çatlatan tadıyla gündemde. Öğlen yada akşam çay saatlerinize çok yakışacak bu tarif damak çatlatıyor. Peki, bu kurabiyeler nasıl yapılır? İşte adım adım tarif ve püf noktaları.

Yaz aylarının sıcak günlerinde ya da kış akşamlarının keyifli sohbetlerinde, bir fincan kahve ya da çayın yanında ikram edebileceğiniz enfes bir tarifle karşınızdayız: Kakaolu çatlak kurabiye. Bu lezzetli ve pratik kurabiye tarifi, hem göz dolduracak hem de damaklarınızda unutulmaz bir tat bırakacak.

MALZEMELER

4 yemek kaşığı kakao (Tepeleme)

1 su bardağı şeker

Yarım çay bardağı sıvı yağ

2 adet yumurta

6 yemek kaşığı un (Tepeleme)

1 paket vanilya

1 çay kaşığı kabartma tozu

Bulamak için;

Pudra şekeri

70bc39b7ac20a176dcd7d6066df26e5c.jpg

YAPILIŞI

  • Uygun bir kabın içerisine kakao, şeker, sıvı yağı alarak güzel bir şekilde karıştıralım.
  • Yumurtanın 1 tanesini kıralım ve tamamen yumurtaya karışana kadar mikser ile çırpalım. Daha sonra diğer yumurtayı kıralım ve aynı şekilde mikser ile çırpalım.
  • Üzerine un, vanilya ve kabartma tozunu ilave ederek karıştıralım. Elde ettiğimiz hamur çok katı kıvamda olmayacaktır. Bu durum sizi korkutmasın.
  • Hamura rahat şekil verebilmek için üzerini streç film ile kaplayalım ve en az 2 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  • Daha sonra kaşık ile hamurdan parçalar alalım ve elimizle yuvarlayalım, uygun bir tabağa alalım. Bu aşamada hamurun yumuşamaması için hızlı olmalısınız.
  • Fırın tepsisine pişirme kağıdı yerleştirelim, yuvarladığımız kurabiye hamurlarımızı pudra şekerine bulayalım ve tepsimize dizelim. Ben bu ölçüler ile 15 adet kurabiye elde ettim.
  • Kurabiyeleri önceden ısıtılmış 175°C fırında 10-12 dakika kadar pişirelim.
  • Süre sonunda kurabiyelerinizi fırından aldığınızda çok yumuşak olacak. Bu nedenle tepside soğumaya bırakın aldığınızda dağılabilir.
  • Soğuyan kurabiyelerinizi dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN