Kahvaltı sofralarınıza yağsız ve ağızda dağılan kreplerle renk katın

Kahvaltı sofralarınıza yağsız ve ağızda dağılan kreplerle renk katın

Artık krepler yağ çekmiyor! Bu mucize tarifle, kahvaltı sofralarınızda yağsız ve daha lezzetli krepler yapabilirsiniz. Kreplerinizi hafif ve nefis hale getiren bu basit tarifi mutlaka deneyin. Lezzetli bir krep yapmanın sırrı burada! Yağsız ve ağızda dağılan krepler için bu etkili tarifi denemelisiniz..

Sabah kahvaltılarınıza lezzetli bir dokunuş katmak isteyenler için yağsız krep tarifi burada! Sağlıklı ve hafif bir başlangıç için tüm püf noktalarıyla birlikte sunuyoruz. Yağlı yemeklerden kaçınan, ancak krep sevgisinden vazgeçemeyenler için mükemmel bir tarif!

img-2811.jpeg

Yağsız, kolayy ve lezzetli kreplerle kahvaltılar artık daha keyifli. İşte yağsız krep tarifi:

MALZEMELER:

1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 büyük yumurta
1 yemek kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı şekerli vanilin (isteğe bağlı)

Başlamadan önce, tüm malzemelerin oda sıcaklığında olduğundan emin olun. Bu, krep hamurunun daha pürüzsüz ve iyi karışmasını sağlar. Bir karıştırma kabında, unu, şekeri ve tuzu iyice karıştırın. Eğer kullanacaksanız, şekerli vanilini de ekleyin. Ayrı bir kasede, sütü ve yumurtayı çırpın, ardından un karışımına ekleyin. Malzemeleri iyice karıştırın ve hamurun topaksız ve pürüzsüz olmasına özen gösterin. Teflon bir krep tavasını orta ateşte ısıtın ve tavanın ısındığından emin olun. Yağsız pişirme kağıdını tavanın yüzeyine yayın ve üzerine hafifçe yağ dökün. Bu, kreplerin yapışmasını önleyecektir. Tavaya bir kepçe yardımıyla hamuru dökün ve hızla yayarak inceltin. Hamurun her yerine eşit olarak yayılmasına dikkat edin. Kreplerin üzerinde kabarcıklar oluşmaya başladığında ve kenarları hafifçe kahverengiye döndüğünde, spatula yardımıyla krepin altını kontrol edin. Eğer alt tarafı kızardıysa, krepinizi çevirin ve diğer tarafı da pişirin. Krepleri bir tabağa alın ve sıcak servis yapın. İsteğe bağlı olarak reçel, bal, taze meyveler veya çikolata parçacıklarıyla süsleyebilirsiniz. Sağlıklı ve leziz kreplerle gününüze mükemmel bir başlangıç yapın. Bu yağsız krep tarifiyle hem midenizi hem de kalbinizi fethedecek kreplere imza atın. Deneyin ve farkı hissedin! Afiyet olsun…

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN