İtalya’nın sokaklarından sofranıza: Enfes panzanella tarifi: Bayat ekmekler hiç çöpe gitmeyecek

İtalya’nın sokaklarından sofranıza: Enfes panzanella tarifi: Bayat ekmekler hiç çöpe gitmeyecek

Bayat ekmekleri ne yapacağım diye düşünenler! İtalyan mutfağının nefis lezzeti! Bayat ekmekleri böyle değerlendirebilirsiniz. İşte panzanella tarifi...

İtalyan mutfağının sade ve lezzetli dokunuşlarından biri olan Panzanella, özellikle yaz aylarının serinletici ve doyurucu yemeklerinden biridir. Toskana bölgesinin sokaklarını süsleyen bu pratik salata, bayat ekmeklerin ziyan olmaması için geliştirilmiş geleneksel bir tarif. Domates, zeytinyağı ve fesleğenin uyumunu taşıyan Panzanella, hem öğünlere hem de davet sofralarına şıklık katar. İşte sizi İtalya'nın ferah lezzetlerine götürecek, yapımı kolay ve doyurucu bir Panzanella tarifi!

PANZANELLA İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:

4 dilim bayat ekmek (ciabatta ya da köy ekmeği)

3-4 olgun domates

1 adet salatalık

1 kırmızı soğan

10-12 adet siyah veya yeşil zeytin

2-3 yemek kaşığı kapari (isteğe bağlı)

Taze fesleğen yaprakları

4-5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

2 yemek kaşığı üzüm veya elma sirkesi

Tuz ve karabiber

PANZANELLA NASIL YAPILIR?

Panzanella

Bayat ekmek dilimlerini küçük küpler halinde doğrayın. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafifçe kızartın. Ekmeklerin çıtır olması, salatanın dokusunu mükemmelleştirir.

Domatesleri, salatalığı ve kırmızı soğanı ince dilimler ya da küpler halinde doğrayın. Sebzelerin taze ve sulu olması Panzanella’nın lezzetini artırır.

Doğranmış sebzeleri geniş bir kaseye alın. Üzerine kızarmış ekmekleri, zeytinleri ve kaparileri ekleyin. Son olarak bolca taze fesleğen yaprakları ekleyerek ferahlık katın.

Küçük bir kasede zeytinyağı, sirke, tuz ve karabiber karışımını hazırlayın. Bu sosu salatanın üzerine gezdirip tüm malzemeleri nazikçe karıştırın. Sosun ekmeklere iyice nüfuz etmesi için salatanın yaklaşık 10-15 dakika dinlenmesine izin verin.

SERVİS ÖNERİSİ:

Panzanella’yı soğuk olarak servis edin. Yanına ızgara tavuk ya da balık ekleyerek doyurucu bir öğün oluşturabilirsiniz. İsterseniz taze mozarella parçalarıyla zenginleştirerek salatanıza Akdeniz ruhunu tam anlamıyla katabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN