İçinden kıyma hariç her şey çıkmıştı! Artık kimse dışardan almayacak! En sağlıklısı evde yapılıyor

İçinden kıyma hariç her şey çıkmıştı! Artık kimse dışardan almayacak! En sağlıklısı evde yapılıyor

Herkesin kıymalı börek diye bayıla bayıla yedi o lezzet denetimlerden geçemedi. İçerisinde kıyma yerine başka şeyler olduğu ortaya çıkan Sarıyer Böreği herkesi şaşkına çevirdi. Artık Kimse dışarıdan alıp yemeyecek. İşte evde sağlıklı Sarıyer Böreği tarifi…

Boğaza karşı oturup 2 çay içerek böreklerinizi yiyebileceğiniz o lezzet artık sizin mutfaklarınızdan çıkacak. Hazır yufkadan yapılabilecek en kolay tarifleri arasında yer alan Sarıyer Böreği son günlerde çıkan iddialardan sonra başka bir yerden alınamaz olduğu. Vakti olmayanlar bile 5 dakikada hazırlayıp misafirin önüne koyacak. İşte evde sağlıklı Sarıyer Böreği tarifi…

SARIYER BÖREĞİ TARİFİ

Malzemeler

25 adet baklavalık yufka

İç harcı için:

500 gram orta yağlı kıyma

2 adet orta boy soğan

1 tatlı kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı zeytinyağı

50 gram dolmalık fıstık

50 gram kuş üzümü

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz

Böreğin sosu için:

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı zeytinyağı

100 gram eritilmiş tereyağı

ARTIK PASTANEDEN ALMIYORUZ✋AZ MALZEMELİ KOLAY SARIYER BÖREĞİ TARİFİ

SARIYER BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

  • İç harcımız için zeytinyağını bir tencereye alın ve üzerine kıymayı alarak kavurun. Üzerine soğanı ilave edip kavurmaya devam edin.
  • En son kuş üzümü dolmalık fıstık ve baharatları ilave edin.
  • 1-2 dakika daha kavurup ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Sos için gerekli tüm malzemeleri bir kabın içerisinde karıştırın. Tek kat yufkayı tezgaha serip üzerine bir miktar sostan dökün. Üzerine 2. Yufkayı alıp soslayın.
  • 5. kat yufkayı koyunca sos sürmeyip kıymalı harçtan koyun ve yufkayı sıkıca sarıp U şekline getirin. Yağlanmış kağıt serdiğiniz fırın tepsisine alın. Tüm yufkalar bitene kadar tekrarlayın.
  • Kalan sostan da üzerine sürerek önceden ısıtılmış 180-190 derece fırında üzerleri kızarana kadar 30 dakika civarı pişirin.
  • Fırından alıp dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN