Fransızlar sır gibi saklıyor! Bu sosu deneyen başkasının yüzüne bakmıyor! Makarnaya en çok yakışan sos

Fransızlar sır gibi saklıyor! Bu sosu deneyen başkasının yüzüne bakmıyor! Makarnaya en çok yakışan sos

Makarna denildiğinde akla ilk gelen İtalyanlar bu kez Fransızları kıskanacak. Makarnaya bu sosu ekleyen asla pişman olmuyor. Fransızların sır gibi sakladığı bu sos yoğun aroması ve pratik yapımıyla makarnanızın lezzetini farklı bir noktaya taşıyacak. İşte en pratik makarna sosu tarifi…

Fransızların en çok bilinen sosları arasında yer alan Cafe de Paris, makarnalara da en çok yakışan sosların başında geliyor. Çoğunlukla et yemeklerinde kullanılan bu sos makarna ile bir araya geldiğinde lezzetine doyum olmaz bir ana yemek ortaya çıkarıyor. Hem lezzetli oluşu hem de kolay yapımı ile birçok kişinin ilk tercihi olacak.

CAFE DE PARİS SOSLU MAKARNA TARİFİ

Malzemeler

400 gram makarna (penne veya tagliatelle önerilir)

100 gram tereyağı

1 yemek kaşığı Dijon hardalı

1 diş ezilmiş sarımsak

1 yemek kaşığı limon suyu

1 tatlı kaşığı kapari

2 yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz

1 yemek kaşığı Worcestershire sosu

1 çay kaşığı köri tozu

100 ml krema

Tuz ve karabiber

Rendelenmiş parmesan peyniri (üzeri için)

Köri Soslu Makarna

Yapılışı:

  • Büyük bir tencerede bol tuzlu su kaynatın ve makarnayı al dente kıvamında haşlayın. Haşlama suyundan bir bardak ayırın, ardından makarnayı süzün.
  • Bir tavada tereyağını eritin ve üzerine Dijon hardalı, ezilmiş sarımsak, limon suyu, kapari, ince doğranmış maydanoz, Worcestershire sosu ve köri tozunu ekleyin. Tüm malzemeleri karıştırarak birkaç dakika kısık ateşte pişirin.
  • Sosun içerisine kremayı ekleyin ve karışımı orta ateşte koyulaşana kadar pişirin. Sosun kıvamı yoğunlaşana kadar karıştırmaya devam edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  • Haşladığınız makarnayı sosa ekleyin ve güzelce karıştırın. Sosun makarnaya iyice nüfuz etmesi için haşlama suyundan birkaç kaşık ekleyerek kıvamını ayarlayın.
  • Cafe de Paris soslu makarnayı sıcak servis edin. Üzerine rendelenmiş parmesan peyniri serpiştirerek lezzeti taçlandırın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN