BİM malzemeleriyle çilekli parfe tarifi! Yap buzluğa at: Günlerce dursa bozulmuyor

BİM malzemeleriyle çilekli parfe tarifi! Yap buzluğa at: Günlerce dursa bozulmuyor

Yazın sıcak günlerinde serinlemek için lezzetli bir seçenek! BİM malzemeleriyle çilekli parfe tarifi! Yapımı çok kolay. Mutfağınızda Fransız esintisi olsun! Yap buzluğa at, ünlerce dursa bozulmuyor...

Kolay, serinletici ve lezzetli bir tarif arayanlar buna bayılacak! Çilekli parfe nasıl yapılır? BİM’den alacağınız malzemelerle nefis bir çilekli parfe yapın.

Yaz mevsiminin sıcak günlerinde serinletici ve hafif tatlılar arayanlar için ideal bir seçenek. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu nefis tatlı hem göze hem de damağa hitap ediyor. İşte 4 kişilik çilekli parfe tarifi.

MALZEMELER:

4 çorba kaşığı Efsane un

1,5 su bardağı Şafak toz şeker

1 tutam Rafine Sofra tuz

3 su bardağı Dost Altın süt

2 Bili bili yumurta sarısı

1 paket Destan vanilin

1 çorba kaşığı Pervin tereyağı

1,5 Dost krema

1 paket Lento Sandviç kek

1 avuç çilek

1 avuç Simbat Antep fıstığı

1 avuç Simbat çiğ karışım

1 avuç Topi Tanem

ÜZERİ İÇİN;

1 avuç Simbat antep fıstığı

Eritilmiş çikolata

5 adet doğranmış çilek

1 avuç Topi Tanem

2 dal nane

YAPILIŞI

MUHALLEBİ HAZIRLIĞI

Orta boy bir tencereye 4 çorba kaşığı un, 1,5 su bardağı toz şeker ve 1 tutam tuz ekleyin. Karışımı bir tur ısıttıktan sonra 3 su bardağı sütü ekleyin. Ayrı bir kâsede 2 yumurta sarısını çırpın. Çırpılmış yumurtaların üzerine 3 kepçe sıcak muhallebiden ekleyip karıştırın. Yumurta karışımını tencereye ekleyin. Muhallebi hafif yoğunlaşınca 1 paket vanilin ve 1 çorba kaşığı tereyağını ekleyip karıştırın. 3 dakika kaynadıktan sonra muhallebiyi soğutun.

KREMA HAZIRLIĞI

Ayrı bir geniş kâsede 1,5 paket kremayı çırpın. Kremanın yoğunlaşması 3-4 dakika sürecektir. Soğuyan muhallebiyi kremaya ekleyin ve 2 dakika kadar çırpın.

KARIŞIMIN HAZIRLIĞI

Kâseye 1 paket ufak parçalara bölünmüş sandviç kek, 1 avuç 4 eşit parçaya bölünmüş çilek, 1 avuç Antep fıstığı, 1 avuç karışık çiğ yemişler ve 1 avuç topi tanem ekleyin. Malzemeleri iyice karıştırın.

Dikdörtgen 31 x 12 boyutlarındaki bir kaba streç film serin. Hazırladığınız karışımı kaba yayın ve sıkıca bastırın. Parfeyi en az 3 saat boyunca buzlukta bekletin.

Çilekli parfeyi sunum tabağına alın ve üzerine eritilmiş çikolata, doğranmış çilekler, Antep fıstığı ve nane ile süsleyin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN