100 yıldır bu şekilde yapılıyor… Erikler kışında kütür kütür kalıyor! Dört mevsim yaz havası estiriyor

100 yıldır bu şekilde yapılıyor… Erikler kışında kütür kütür kalıyor! Dört mevsim yaz havası estiriyor

Yaz aylarında lezzetli mi lezzetli kütür kütür gider erikleriniz kışın bile kütür kütür kalacak. 100 yıldır bu şekilde uygulanıyor erikler bozulmadan kütür kütür kalıyor. Bu lezzet Dört Mevsim evinizde yaz havası estirecek.

Türk mutfağından vazgeçilmez lezzetler arasında yer alan erikler kış aylarında da turşu olarak sofranızda yer alacak. Yüzyıllardır sofraları süsleyen kütür kütür erik turşuları hiç bu kadar lezzetli olmamıştı. Hem ferahlatıyor hem de İştah açıyor. Uzun ömür Sırrı ise kütür kütür bu lezzette yatıyor.

ERİK TURŞUSU TARİFİ

Malzemeler

1 kg yeşil erik (mümkünse sert ve olgunlaşmamış)

1 litre su

1 su bardağı üzüm sirkesi

2 yemek kaşığı kaya tuzu

1 baş sarımsak (soyulmuş ve doğranmış)

1 tatlı kaşığı tane karabiber

1 tatlı kaşığı kişniş tohumu (isteğe bağlı)

2-3 dal dereotu (isteğe bağlı)

Yeşil Erik Turşusu

ERİK TURŞUSU NASIL YAPILIR?

  • Yeşil erikleri iyice yıkayın ve saplarını ayırın. Eriklerin üzerinde küçük delikler açarak turşunun daha hızlı ve dengeli olmasını sağlayabilirsiniz.
  • Bir tencereye suyu ve kaya tuzunu ekleyin. Tuz eriyene kadar karıştırarak kaynatın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın ve suyun oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
  • Temiz ve sterilize edilmiş cam kavanoza erikleri yerleştirin. Aralarına doğranmış sarımsak, tane karabiber ve kişniş tohumlarını serpiştirin. Dilerseniz, turşunun üzerine birkaç dal dereotu ekleyebilirsiniz.
  • Oda sıcaklığına gelen tuzlu suyu ve üzüm sirkesini kavanoza dökün. Eriklerin tamamen suyun içinde kalmasını sağlayın. Eğer gerekirse, üzerlerine bir ağırlık koyarak eriklerin suyun üstüne çıkmasını engelleyebilirsiniz.
  • Kavanozun kapağını sıkıca kapatın ve serin, karanlık bir yerde en az 2 hafta boyunca bekletin. Turşunun tam lezzetini alması için 4-6 hafta beklemek en ideali olacaktır.

Erik turşusunu et yemeklerinin yanında ya da meze olarak tüketebileceğiniz gibi salataları ekleyerek de farklı bir aroma sağlayabilirsiniz. Hafif acı biberle birlikte tüketebileceğiniz turşu suyunu da içecek olarak mutlaka değerlendirmelisiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN