1 dilim tüketen akşama kadar acıkmıyor! Canan Karatay’ın gizli reçetesi: Sağlıksız diyen yanıldı

1 dilim tüketen akşama kadar acıkmıyor! Canan Karatay’ın gizli reçetesi: Sağlıksız diyen yanıldı

Belki de fark etmeden tükettiğiniz o besin sizin için bol miktarda mineral kaynağı olacak. Canan Karatay'ın kahvaltılık tarifi herkesin favori lezzeti oluyor. İçerisinde hem sağlık barındırıyor hem de uzun süre tokluk sağlıyor. İşte Canan Karatay'ın kahvaltılık tarifi…

Kemikleri demir gibi kuvvetlendiren bu börek sizin kahvaltı sofralarınızdan eksik olmayacak. Kahvaltı sofralarının favori lezzetleri arasında yer alan peynirli ıspanaklı börek içerisinde barındırdığı vitamin ve minerallerle Canan Karatay'ın listesinde de yer alıyor. İçerisine biraz eklediğiniz kaya tuzu ile birlikte kalsiyum, potasyum, magnezyum, bakır, çinko, selenyum ve iyot gibi kemik güçlendirici mineralleri de vücudunuza taşımış oluyorsunuz. Bundan sonra kahvaltılarınızı bu börek olmadan yapamayacaksınız. Hem son derece doyurucu bir o kadar da sağlıklı olan bu tarif Canan Karatay'ın meşhur listesinde de yerini aldı. İşte Canan Karatay'ın kahvaltılık tarifi…

PEYNİRLİ ISPANAKLI BÖREK MALZEMELER

  • 2 adet yufka
  • 500 gr ıspanak
  • 200 gr kadar beyaz peynir
  • Kristal kaya tuzu, karabiber, pul biber
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı

Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi, Nasıl Yapılır? - Yemek.com

PEYNİRLİ ISPANAKLI BÖREK TARİFİ

  • Ispanakları suda yıkayın, süzdürün. İnce ince doğrayın ve derin bir kâseye koyun. Tuzunu, karabiberini, pul biberini ve yarım çay bardağı zeytinyağını ilave edin ve karıştırın.
  • Daha sonra ıspanakların içine ezilmiş beyaz peyniri koyup karıştırın.
  • Yufkayı tezgâha serip fırçayla biraz zeytinyağı sürün. Bir ucundan bir karış içe doğru katlayın. Katladığınız yerin üzerine ıspanaklı harçtan koyup, diğer uçları da ortaya buluşturup sıkıca rulo yapın.
  • 4-5 cm uzunluğunda halkalar şeklinde dilimleyin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dakika kadar pişirin, sıcak olarak servis yapın.

KAYA TUZUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Kaya tuzunun dengeli tüketilmesi durumunda vücudun dengesini de korumuş olacaksınız. Canan Karatay kaya tuzunun sade olarak tüketilemeyeceğini belirterek besinlerin içerisine eklenebilecek bir ürün olduğunu vurguladı. Bunun yanı sıra kaya tuzu banyosu ile birlikte vücudunuzu bakterilerden arındırarak dinlenme hissi de sağlayabilirsiniz. Kaya tuzu ile gargara yaparak boğaz ağrısına da kolay yönden çözüm bulabilirsiniz.

Kaya tuzunun lamba olarak odalarda konumlandırılabileceğini belirten Karatay, negatif elektron yayan kaya tuzunun etrafta biriken pozitif iyonları azaltacağını aktardı. Radyasyon adı verdiğimiz elektromanyetik alanda kurtulmanızı sağlayacak kaya tuzu daha rahat nefes almanızdan anahtarı olacak, Karatay, “Ortamı temizlediği için kaya tuzu gece lambası şeklinde de kullanılabilir. Lamba olarak kullanıldığı zaman ısı olduğu için daha çok buhar haline gelir. Odanıza koyduğunuz zaman nefesi açar, öksürüğe, bronşite iyi gelir, tansiyonu, dolaşımı düzenler ve bütün vücudu dinçleştirir." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN