Vitor Pereira'nın Monaco mücadelesi öncesi yaptığı tüm açıklamalar

Vitor Pereira'nın Monaco mücadelesi öncesi yaptığı tüm açıklamalar

Sarı-Lacivertlilerin teknik direktörü Vitor Pereira taraftara Monaco maçında bambaşka bir takım izleteceklerinin sözünü verdi. 3-5-2 taktiği ile sahada olacaklarını belirten Portekizli, "Takımın topa daha çok sahip olmasını, oyunu domine etmesini istiyorum" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'de kritik Monaco mücadelesi öncesi teknik direktör Vitor Pereira önemli açıklamalarda bulundu. Hem önümüzdeki sezonu değerlendiren, hem de Fransız ekibi hakkında konuşan Portekizli hoca, yeni bir Fenerbahçe ile taraftarın karşısında olacakları mesajını verdi. 3-5-2 sistemini daha önce çalıştırdığı takımlarda denediğini belirten Pereira, Türkiye liginin kendi yapısından dolayı bu kararı aldım. İki farklı sistem oynamamız gerektiğini düşündüm. Cebimizde alternatif bir sistem olması gerektiğini inandım. Daha önce de böyle oynattım çalıştırdığım takımları. Yeni bir şey değil benim için. Tam olarak oturabilmesi açısından zamana ihtiyacımız var. Takımın topa daha çok sahip olmasını, oyunu domine etmesini istiyorum. Bunlar çalışarak olacak şeyler, inşallah en iyi düzeye geleceğiz” şeklinde konuştu. Van Persie'nin sakatlığını nedeniyle oynayamayacak olduğunu da söyleyer Pereira, taraftara da çağrıda bulundu ve stadı doldurmasını istedi.

HALDIR HALDUR BASAMAYIZ

Monaco’nun iyi savunma yapan bir takım olduğunu dile getiren Portekizli teknik adam, “Savunmada çok iyi organize oluyorlar. Topu kazandıklarında da hızlı oyuncularla kontra ataklar üretebiliyorlar. Bu iki maç her zaman hatalarla şekillenen maçlardır. Bu turların anahtarı iyi konsantre olmak. Kolay top kaybetmemeliyiz. Topa ne kadar fazla sahip olursak o kadar iyi. Geçişleri iyi yapmalıyız. Çok risk alamayız böyle bir eleme turunda. Önde haldır huldur basarsanız bu durum sizi hatalara sürükler. Takımız olgun olmalı yarın. Hata yapmamalıyız" açıklamasını yaptı.

KJAER: HARİKA MAÇ OLACAK

Fenerbahçe’nin Danimarkalı stoperi Simon Kjaer ise karşılaşma için sabırsızlandığını dile getirdi. Monaco karşılaşmasının kendileri için iyi bir hedef olduğunu söyleyen deneyimli stoper, kendilerinden emin olduklarını ve harika bir maç olacağını ifade etti.

'BURADA OLDUĞUM İÇİN MUTLUYUM'

“Ben yapabildiğim en büyük katkıyı yapmaya çalışacağım” diyen Kjaer, takım kaptanlığı ile ilgili de, “Kaptanlığın tabii ki sizin üzerinize yüklediği şeyler var ama beni değiştirmeyecek. Ben her zaman takımızı yardımcı olmaya çalışacağım. Ne insan olarak ne de futbolcu olarak değişmeyeceğim. Bu noktada olmaktan dolayı mutluyum” diye konuştu.

'SAVUNMA KALİTEMİZE GÜVENİYORUM'

Her şeyin hemen eskisi gibi olamayacağını söyleyen Kjaer, takımın sistemi ile ilgili, “Geçen sene başka bir sistem vardı ama hocamızın da söylediği gibi bizim teknik ekibimiz ve hocamız için kolay olmadı bu hazırlık dönemi. Savunma anlamında kendinizi çok geliştirdik. Takımın savunma anlamında kalitesine güveniyorum, buna ikna olmuş durumdayım. Bizim geçen yıl olduğu gibi güçlü bir savunmamız olacak” açıklamasında bulundu.

'ESKİ FALCAO DEĞİL'

Monaco’nun yıldız futbolcusu Falcao ile ilgili de açıklamada bulunan Kjaer, “Falcao üst düzey bir forvet. Çok fazla sayıda oynadı, büyük takımlarda oynadı. Eski başarı durumda değil şu anda. Son yıllarda gerileme var. Falcao’yu ciddiye almamak Fenerbahçe savunmasında kimsenin haddine değil. Onun karşısına çıkmayı sabırsızlıkla bekliyorum. Yüksek kalitede bir maç olacak. Sabırsızlıkla bekliyorum” ifadelerini kullandı.

SKRTEL YORUMU

Yeni takım arkadaşı Skrtel için de konuşan Kjaer, “Skrtel için kısa bir süre oldu. Sadece Skrtel değil yeni oyuncularımız var savunmada. En iyi şekilde uyum sağlamaya çalışıyoruz. En iyi sonucu alabilmek için çalışıyorum. Gidişatı olumlu olarak görüyorum” dedi.

DOĞUM GÜNÜ KUTLAMASI

Toplantıya katılan basın mensupları, toplantı sonrası 48 yaşına giren Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira’nın doğum gününü kutladı. Doğum günü pastasını kesen Pereira, “Dileğimin ne olduğunu biliyorsunuz. Teşekkür ediyorum hepinize. 30 yaşındayım, öyle hissediyorum” dedi.

16-07/26/resimid_3869776.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN