Steam'de 645 TL değerindeki oyun ücretsiz! Ama hemen sevinmeyin: Bu oyun da Türkiye'de yasak!

Steam'de 645 TL değerindeki oyun ücretsiz! Ama hemen sevinmeyin: Bu oyun da Türkiye'de yasak!

Dijital oyun mağazası Steam, yine bir ücretsiz oyun ile gündemde! 645 TL değerindeki oyunu ücretsiz olarak oyunseverlere dağıtıyor! Ama yine Türk oyuncular üzgün: Oyun, Türkiye'de yasak...

TUNACAN ATALAY

Hikaye odaklı macera oyunu Tell Me Why, kısa bir süreliğine Steam'de ücretsiz olarak indirilebiliyor. Normalde 20 dolar (yaklaşık 645 TL) değerindeki bu oyun, Türkiye'deki oyuncular tarafından erişilemiyor. Bu fırsattan yalnızca yurt dışında yaşayan kullanıcılar faydalanabiliyor.

DRAGON AGE: INQUISITION DA YASAKLANMIŞTI

1300 TL değerindeki oyun ücretsiz oldu! Ama Türk oyuncular üzgün: Oyun Türkiye dahil 10 ülkede yasak:

Epic Games Store, geçtiğimiz günlerde Dragon Age: Inquisition oyununu ücretsiz olarak sunmuştu. Ancak, bu oyun da LGBT+ içerikleri nedeniyle Türkiye dahil 10 ülkede erişime kapatılmıştı.

TELL ME WHY NEDEN YASAK?

We Review Tell Me Why On The Xbox One

Tell Me Why oyununun Türkiye ve Orta Doğu'da erişime kapatılmasının arkasında, oyundaki ana karakterin trans ve panseksüel kimliğinin önemli bir yer tutması olduğu düşünülüyor. Oyunun yayıncısı Xbox, bu hassasiyetler nedeniyle oyunun bu bölgelerde satışını durdurdu. Ancak bu konuda resmi bir açıklama yapılmış değil. Oyun, Türkiye dahil Ukrayna, Rusya, Çin, Peru, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Katar ve Uruguay yasaklanmış durumda.

steam-ucretsiz.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN