Gençler yeniden Facebook'a dönüyor! İnstagram ve Tiktok'a rakip olacak yeni özellikler geldi

Gençler yeniden Facebook'a dönüyor! İnstagram ve Tiktok'a rakip olacak yeni özellikler geldi

Facebook’u yeniden gençlerin odak noktası haline getirmek isteyen ana şirket Meta, yeni güncellemelere gitti. Yapılan güncelleme sonrasında uygulamaya, İnstagram ve Tiktok’a rakip olacak yeni özellikler geldi…

Facebook’un ana şirketi Meta, sosyal medya platformunu 18-29 yaş aralığındaki kullanıcılar için optimize etti. 20 yaşında olan uygulamayı tamamen etkileyecek güncellemeyle Facebook’un daha da kişiselleşeceği belirtildi.

FACEBOOK’UN HEDEFİNDE GENÇLER VAR

Facebook Başkan Yardımcısı Tom Alison’un yaptığı açıklamalarda, Facebook’un yeni hedeflerine yer verildi. Bu hedefler kapsamında şirketin yapay zeka yetenekleri ile ürün güncellemeleri, Facebook’u genç kullanıcılar arasında tekrardan popüler hale getirmeyi amaçlıyor.

facebook-1.jpg

Alison, Facebook’taki genç kullanıcı katılımının son 3 yılın zirvesine ulaştığını söyledi. Öyle ki sadece ABD ile Kanada’da 18-29 yaş arası 40 milyonu aşkın aktif kullanıcı bulunuyor. Yenilenen video içerikleri, Reels ve yeni dikey video oynatıcı sayesinde platformda daha çok zaman geçirildiğini vurguladı.

Yeni yapay zeka önerileriyse, Facebook’un Reels ve video oynatıcıda daha iyi içerikler önermesine imkan tanıyor. Şirket aynı zamanda video önerilerini güçlendirmek için büyük veri kümelerinden öğrenilen gelişmiş yapay zeka modellerinin de test aşamasında olduğunu söyledi.

facebook-2.jpg

Gençler için geliştirilen diğer özellikler arasında Facebook’a bağlı uygulamalar da yer alıyor. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre, şuan aylık 1,8 milyonu aşkın kullanıcısı olan Facebook Dating’in ve her 4 gençten 1’inin alışveriş yaptığı Marketplace’in büyümesi sürüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN