Yeni salgın hastalık tehdidi! Şimdiye kadar 500 kişi etkilendi: Hastalığın sebebi bilinmiyor

Yeni salgın hastalık tehdidi! Şimdiye kadar 500 kişi etkilendi: Hastalığın sebebi bilinmiyor

Koronavirüs pandemisinin ardından dünyaya korku salan yeni hastalık Maymun Çiçeği olurken şimdi nedeni bilinmeyen bir hastalık daha ortaya çıktı. Söz konusu hastalıktan şimdiye kadar 500 kişi etkilendi. İşte konuya ilişkin detaylar…

Afganistan'ın Pervan vilayetinde son dört gün içinde 500'den fazla kişi, sebebi henüz tespit edilemeyen bir bulaşıcı hastalığa yakalandı. Hastalık nedeniyle iki kişi hayatını kaybederken, 50 vakanın durumu kritik durumda. Yetkililer, salgının yayılmasını engellemek için harekete geçti.

yeni-proje-58.jpg

HASTALIĞIN BELİRTİLERİ

Pervan Valilik Sözcüsü Hikmetullah Şemim, hastalığın belirtilerinin halsizlik, şiddetli ağrı, yüksek ateş ve ishal olduğunu açıkladı. Salgın, yerel halk arasında büyük endişe yaratırken, sağlık yetkilileri hızlı bir yanıt vermek için çalışmalarını sürdürüyor.

yeni-proje-59.jpg

SALGININ SEBEBİ NE?

Şemim, "Yeni tür bulaşıcı hastalık" olarak tanımladığı bu durumun nedenini henüz belirlemediklerini vurguladı. Sağlık uzmanları, hastalığın kökenine dair araştırmalarını derinleştirerek, halkı korumak için gerekli önlemleri almayı planlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN