Yemekleri masada değil yer sofrasında yiyin! Ünlü doktor önerdi: Faydası saymakla bitmiyor

Yemekleri masada değil yer sofrasında yiyin! Ünlü doktor önerdi: Faydası saymakla bitmiyor

Yemekleri masada yeme yerine yer sofrasında yiyin! Faydalarını öğrenince çok şaşıracaksınız! Ünlü doktor önerdi. Bu faydalarından sonra masada yemek yemeyeceksiniz. Faydası saymakla bitmiyor...

Uzun zamandır tartışma konusu olan “Masada yemek mi daha sağlıklı yoksa yerde yemek mi?” sorusuna uzman isimden cevap geldi.

Dr. Samet Altunbaş, yemek yeme alışkanlıklarımızın sindirim sistemimize olan etkilerini vurgulayarak yer sofrasında yemenin faydalarını anlattı. Bağdaş kurarak yemek yediğimizde vücudumuzun duyu organlarıyla yemeğe odaklanabildiğini belirten Dr. Altunbaş, bu durumun sindirimi kolaylaştırdığını ve daha hızlı doyduğumuzu ifade etti.

YER SOFRASINDA YEMEK YEMENİN FAYDALARI

Yer sofrasında yemek yemenin sindirim sistemimize olan olumlu etkilerini açıklayan Dr. Altunbaş, şu noktalara dikkat çekti:

  • Sindirimi Kolaylaştırır: Bağdaş kurarak oturmak, mide ve bağırsaklardan salgılanan sıvı miktarını artırarak sindirimi kolaylaştırır.

  • Daha Hızlı Doyurur: Yer sofrasında oturmak, mideye baskı yaparak daha hızlı doymamızı sağlar ve sofradan erken kalkmamıza yardımcı olur.

  • Kan Dolaşımını Düzenler: Bu oturuş şekli, kalpten pompalanan kanın bacaklarda toplanmasını önler ve sindirim sistemine akmasını sağlar, böylece sindirim süreci daha verimli olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN