Limon altınsa kabuğu elmas! Çöp diye atmayın: Kaynatıp içince ilaçtan bile etkili oluyor

Limon altınsa kabuğu elmas! Çöp diye atmayın: Kaynatıp içince ilaçtan bile etkili oluyor

İnsan sağlığına bin bir faydası olan limon altınsa kabuğu elmas. Evet doğru duydunuz. Limonun kabuğunun hiç bilinmeyen öyle faydaları ortaya çıktı ki bundan sonra asla çöp diye atmayın. İşte, limon kabuğunun kaynatıp içtikten sonra sağladığı faydalar…

Sağlık için çok faydalı olan limonun kendisi kadar kabuğunun da faydalı olduğunu biliyor muydunuz? İçeriğindeki yüksek C vitamini sayesinde bağışıklığı güçlendiren limon hastalıklara karşı da koruma sağlıyor. Limonun kendisi kadar kabukları da faydalı olurken özellikle cilt ve sindirim sistemi sorunlarına karşı mucizevi etkiler yaratıyor.

limon-kabugunu-kaynatip-icmek-neye-iyi-gelir-2.jpg

LİMON KABUĞUNU KAYNATIP İÇMEK NEYE İYİ GELİR?

Limon kabuklarını birçoğumuz çöpe atıyoruz. Ancak çöpe atmak yerine kaynatarak değerlendirdiğinizde çeşitli sağlık sorunlarına iyi geldiğini göreceksiniz.

Limon kabuklarını kaynatıp içmek özellikle mide şişkinliğine ve gazına iyi geliyor. Birçok kişinin muzdarip olduğu kabızlık sorununa da birebir çözümdür. Aynı zamanda solunum yolu hastalıklarına da iyi gelen limon kabuğu dişte oluşan sarı lekeleri temizlemeye de yardımcı olur.

limon-kabugunu-kaynatip-icmek-neye-iyi-gelir-1.jpg

LİMON KABUĞU KAYNATILARAK NASIL TÜKETİLİR?

Limon kabuğunu kaynatarak çayını yapmak için 2 adet limon, 1 litre su, limonun suyu ve 80 gram bala ihtiyacınız var. Tüm malzemeleri hazırladıktan sonra 1 litre suyu iyice kaynatın ve 2 adet limon kabuğunu yıkayarak suyun içerisine atın. Kabuklar kaynadığında içerisine kabuklarını soyduğunuz limonların suyunu da ekleyin. 20 dakika kadar iyice kaynatarak balı ekleyin ve 10 dakika daha kaynatın.

Tüm bu işlemlerin ardından karışımı cam şişeye koyarak ışık görmeyen bir odada bekletin. Çayı günde en fazla 2 bardak olacak şekilde tüketebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN