Kilo verme başarısının anahtarı: Bu iki besini diyetinize ekleyin

Kilo verme başarısının anahtarı: Bu iki besini diyetinize ekleyin

Yeni bir çalışma, iDip olarak bilinen Bireysel Diyet Geliştirme Programı'nın, katılımcıların neredeyse yarısının vücut ağırlıklarının yüzde 13'ünü kaybetmelerine ve bu kilo kaybını bir yıl boyunca korumalarına yardımcı olduğunu gösterdi. Diyet, özellikle iki besin odaklı.

Akdeniz diyeti, kilo vermek isteyenler için ideal ve sağlıklı bir seçenek olarak biliniyor. Ancak yeni bir diyet, sadece iki besin maddesine odaklanarak kilo vermenize yardımcı olmayı vadediyor: lif ve protein.
Yeni bir çalışmaya göre, iDip olarak bilinen Bireysel Diyet Geliştirme Programı, katılımcıların neredeyse yarısının vücut ağırlıklarının yüzde 13'ü kadar kilo vermesine yardımcı oldu. Üstelik diyeti uyguladıktan sonra bir yıl boyunca bu kilo kaybını korudular.

Sözcü'de yer alan habere göre, çalışmanın yazarları, yalnızca kalori alımını azaltmanın işe yaramayacağını, bunun sizi temel besinlerden mahrum bırakacağını ve aşırı yemek yemenize ve kilo almanıza neden olacağını söyledi.
Her kişinin yediği protein ve lif miktarı vücut ağırlığına ve hedeflerine bağlı olsa da genel olarak daha çok taze sebze, yulaf ile balık ve hindi gibi yağsız etler tükettikleri görüldü.

UZUN SÜRE TOK HİSSETMEK

Protein, yağ ve karbonhidratlardan bile daha fazla olarak sizi en uzun süre tok tutan makro besindir. Bir öğünden sonra ne kadar uzun süre tok kalırsanız, genel olarak, o kadar az yersiniz.

Lif, diyetinize fazla kalori eklemeden hacim kazandırmak için önemli bir besindir ve vücuda sağlık için gerekli vitaminleri de sağlayan meyve ve sebzelerde bol miktarda bulunur. Proteine benzer şekilde daha uzun süre tok hissetmenize yardımcı olabilir.

Illinois Üniversitesi'nde çalışan diyetisyen Mindy H Lee, "Düşük karbonhidratlı veya düşük yağlı diyetlerin yaptığı gibi besin gruplarını dışlamıyoruz. Birincil hedef, diyet yapanların kendi sürdürülebilir kilo yönetimi programlarını oluşturabilmeleri için bilinçli seçimler yapmalarını sağlamak" dedi.
Beslenme profesörü ve başyazar Manabu Nakamura, bunun nedeninin, protein ve lifi artırmadan sadece kalori alımını azaltmaya odaklanmanın sürdürülebilir bir değişim yaratmayacağını söylemeleri olduğunu söyledi.

Denemenin sonunda katılımcıların yüzde 41'i önemli kilo kaybı elde etti ve başlangıçtaki vücut kütlelerinin ortalama yüzde 12,9'unu kaybettiler. iDip, kullanıcılarının daha fazla taze gıda ve yağsız et yemesini isteyen ancak belirli bir gıda türünü yasaklamayan Akdeniz diyeti gibi diğer diyet trendleriyle benzerlikler taşıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN