Geçen yıl iptal olan Altın Portakal Ferzan Özpetek ile döndü

Geçen yıl iptal olan Altın Portakal Ferzan Özpetek ile döndü

Geçen sene Nejla Demirci’nin ‘Kanun Hükmü’ filmiyle ilgili yaşanan krizin ardından iptal edilen Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali geri döndü.

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 60’ıncısı yapılamayan festivalin bu sene 5-12 Ekim tarihleri arasında düzenleneceğini açıkladı. Festivalin ‘Ulusal Film Yarışması’ jüri başkanlığını ise, birçok ödülün sahibi olan ve 2018’de ‘Altın Portakal Yaşam Boyu Onur Ödülü’ de alan yönetmen ve senarist Ferzan Özpetek üstlenecek.

Kategorinin diğer jüri üyeleri David Di Donatello ödüllü yapım tasarımcısı Deniz Göktürk Kobanbay, Berlin Film Festivali’nde ‘Kumun Tadı’ filmiyle tanınan yönetmen Melisa Önel ve Mercan Dede Ensemble grubunun kurucusu Mercan Dede ile akademisyen, sinema yazarı, Doç. Dr. Melis Behlil olacak. Festival kapsamında bu sene ulusal, belgesel, kısa film gibi kategorilerde yarışacak yapımlara toplamda 5 milyon lira ödül dağıtılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN