Annesinin itirazı reddedildi: Michael Jackson’ın müzik hakları Sony’de

Annesinin itirazı reddedildi: Michael Jackson’ın müzik hakları Sony’de

Michael Jackson'ın müzik haklarının Sony'e satışı, mahkeme kararıyla kesinleşti; annesi Katherine Jackson'ın itirazı reddedildi. Jackson, oğlunun şarkılarının satışına itiraz etmiş, ölmeden önce mal varlığının kontrolünü ailesine verdiğini ileri sürmüştü.

Michael Jackson'ın müzik haklarının Sony'e satışı mahkeme kararıyla kesinleşti; şarkıcının annesi Katherine Jackson, oğlunun mal varlığının ailesinde kalmasını istediğini öne sürerek satışa itiraz etmişti. Mahkeme, Jackson'ın vasiyetinin miras yönetimlerine geniş yetkiler verdiğine ve varlıkların vakfa dağıtılmasını şart koştuğuna karar verdi. Şarkıların bir kısmı yaklaşık 600 milyon dolara Sony'e satılacak.

KATHERİNE JACKSON KARŞI ÇIKMIŞTI

Daha önce pop yıldızının müzik kataloğunun Sony'e satılacağı yönündeki haberlerin ardından şarkıcının 94 yaşındaki annesi Katherine Jackson, 2009'da vefat eden oğlunun kendisine, mal varlığının ailede kalmasını istediğini söylediğini iddia etmiş ve satışa karşı çıkmıştı.

Independent Türkçe'nin haberine göre; mahkeme Katherine Jackson'ın aleyhine karar verdi. Los Angeles'taki bir temyiz mahkemesinden konuyla ilgili karar çıktı.

Mahkeme, Jackson'ın "mirastaki varlıkların tamamının vakfa dağıtılmasını" şart koştuğuna ve vasiyetinin yöneticilerine "mirasın çıkarlarını en iyi şekilde gözeterek varlıkları alıp satması için geniş yetkiler" verdiğine karar verdi.

Böylece pop ikonunun şarkılarının bir kısmını yaklaşık 600 milyon dolara Sony Müzik Grubu'na satılabilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN