90’lar şairi Levent Sunal’ın şiir mirası tek kitapta

90’lar şairi Levent Sunal’ın şiir mirası tek kitapta

Türk şiirinde 1990’lı yılların özgün seslerinden Levent Sunal, ardında üç kitap bırakarak 2009’da aramızdan ayrıldı: ‘Mevsim Birdenbire’, ‘Biz Neyi Anlar’, ‘Soldurmayan İmla’. Sunal’ın uzun yıllardır baskısı bulunamayan bu kitapları usta şair Osman Konuk’un aracılığıyla şairin kız kardeşi Fatoş Sunal’ın desteği ile 160. Kilometre Yayınları tarafından yeniden okura sunuldu.

SALİHA SULTAN

Geçtiğimiz günlerde ‘Mohikanların Sonu’nda adıyla raflarda yerini alan kitapta, şair Sunal’ın bildiğimiz üç kitabının yanı sıra kız kardeşlerine emanet ettiği iki kitap dosyası (Neler Almalıyım Yanıma ile Tarihi Kadim) ve son şiirler dosyası da ilk kez gün ışığına çıkıyor. Şairin daktiloyla yazdığı bu şiirleri ise eski eniştesi Muzaffer Samur dizdi. Kitabın editörlüğünü Sunal’ı çok seven genç şair Mehmet Fatih Öz üstlendi. Son okumasını ise Sunal’ın yakın dostu Doktor Murat Dinçer Çekin yaptı. Usta şair Konuk ise kitaba bir ön yazı yazdı. Kitap ‘Mohikanların Sonu’ adını ise şairin son yazdığı şiirin başlığından aldı. Usta şair Konuk kitaba yazdığı ön yazıda “[ ... ] bir şiir ülkesi var. Levent Sunal bu ülkenin seçilmişlerinden, yüksek ruhlarından biri” diyor. Sunal’ın tüm şiirlerini içeren Mohikanların Sonu’nu satın almak isteyen şiir okuyucuları kitabı internetten satın alabilir.

levent.jpg

48 YAŞINDA VEDA ETTİ

Hekim ve şair Levent Sunal, 1960’ta Adana’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi (1984) mezunu olan Sunal İstanbul Kartal Eğitim Araştırma Hastanesinde görev yaptı. Şiirleri 1984’ten itibaren Varlık, Şadırvan, Yedi İklim ve Dergâh dergisinde yayımlandı. Uzun yıllar kanser hastalığı ile mücadele eden Sunal, 2009’da 48 yaşında bir tren istasyonunda geçirdiği kalp krizi nedeniyle vefat etti. Yaşarken ‘Mevsim Birden Bire’ (1997), ‘Biz Neyi Anlar’ (1999), ‘Soldurmayan İmlâ’ (1999) kitapları yayımlanan Sunal’ın bu üç şiir kitabı ve yayımlanmamış iki şiir dosyası ise 2024’te ‘Mohikanların Sonu’ adıyla basıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN