1954'te başrolünün hayatına mal olan 'The Crow'un yeni filmi vizyonda: Talihsiz aşıklar otuz yıl sonra geri döndü

1954'te başrolünün hayatına mal olan 'The Crow'un yeni filmi vizyonda: Talihsiz aşıklar otuz yıl sonra geri döndü

Sinemalarda dördü yerli 9 yeni film vizyonda. Filmlerde, 1964 tarihli kült klasiğin yeniden çevrimi olan ‘The Crow’ öne çıkıyor. 30 yıl önce Bruce Lee’nin oğlu Brandon’ın sette kaza kurşunu ile hayatını kaybetmesiyle hatırlanan filmde bu kez başrolü Bill Skarsgard üstleniyor. Skarsgard’a şarkıcı-söz yazarı FKA Twigs’in eşlik ettiği filmde ikili kan ve şiddetin gölgesinde acımasızca öldürülen talihsiz aşıkları canlandırırken, izleyici keder ve sevgi ilişkisini sorguluyor.

SALİHA SULTAN

Türkiye’de sinema salonlarında bugün dördü yerli, 9 film vizyona giriyor. Filmlerde, 1964 tarihli kült klasiğin 30 yıl sonra yeniden çevrimi olan ‘The Crow’ öne çıkıyor. James O’Barr’ın yarattığı çizgi roman serisine dayanan, Alex Proyas tarafından yönetilen ilk film Bruce Lee’nin oğlu olan başrolü Brandon Lee’nin setteki kazayla trajik bir şekilde hayatını kaybetmesiyle hatırlanıyor. Bu kez Rupert Sanders tarafından yönetilen film, yönetmenin 30 yıl önceki çekimde Brandon’ın vurularak ölmesi nedeniyle sette tüm ateşli silahları yasaklaması ile gündeme gelmişti.

Filmin başrolünü bu kez ‘Nosferatu’ filminde canlandırdığı vampir rolü ile ünlenen İsveçli aktör Bill Skarsgard üstleniyor. Skarsgard’ın Eric, şarkıcı-söz yazarı FKA Twigs’in Shelly karakterini canlandırdığı filmde ikili acımasızca öldürülen talihsiz aşıkları oynuyor. Yaşam ve ölüm arasında asılı kalan Eric, hayatının aşkını kurtarma şansı yakalıyor ve bu onu The Crow olarak bilinen yenilmez bir varlığa dönüştürüyor. Olumlu ve olumsuz birçok eleştiriye neden olan fragmandan sonra yılın merakla beklenen işleri arasında yer alan film, ön planda kan ve şiddet olsa da, keder ve sevgiye dayanıyor.

GÖZLERİNİ KIRP: Zoe Kravitz’in yönettiği gizem ve gerilim türündeki filmin başrollerini Channing Tatum, Naomi Ackie ve Adria Arjona paylaşıyor. Film, teknoloji milyarderi Slater King’in, bağış toplama gecesinde kokteyl garsonu Frida’yla tanışması sonrası yaşanan tuhaf olayları işliyor.

screenshot-9.jpg

THE HUNTED: Film, Güney Sudan’daki iç savaştan kaçtıkları teknenin alabora olması sonrası, zengin Avrupalılar tarafından kurtarılan bir grup insanın, kendilerini kurtaranların gerçek niyetlerini öğrendiklerinde yaşadıklarını anlatıyor. Louis Lagayette’nin yönettiği korku ve gerilim türündeki yapımda Lily Banda, Alec Newman ve Kostis Kallivretakis oynuyor.

MAHŞERİN ÜÇ DELİSİ: Hüseyin Eleman’ın yönetmen koltuğunda oturduğu komedi ve aksiyon türündeki yerli yapım, sosyal fobi, şizofreni ve çoklu kişilik tedavisi gören üç hastanın başına gelen olayları anlatıyor. Başak Daşman, Yüksel Ünal, Okan Koç ve Cezmi Baskın’ın rol aldığı film, özgür olmak ve hayatta kalmak için verilen görevi kabul edenlerin yaşadığı aksiyon dolu macerayı beyazperdeye aktarıyor.

screenshot-10.jpg

HANÇER: İbrahim Vurmaz ve Kenan Yeşildağ’ın birlikte yönettiği film, bir dönem önemli bir yazarlık kariyeri olan Doğu’nun, hem dağılan evliliği hem yokuş aşağı giden kariyeriyle birlikte yaşadıklarını anlatıyor.

LAVİNYA: Yönetmen Can Varol’un korku türündeki filmi, iki kez düşük yaptıktan sonra yeniden hamile kalan Elif adlı bir kadının hayatının Can ve Ezgi çiftiyle kesişmesi sonrası gelişen olayları konu ediniyor. Filmde İbrahim Vurmaz, Çağrı Tokalı ve Sancak Bayraktar rol alıyor.

OSCAR KAZANAN İLK ANİMEYİ YENİDEN PERDEDE İZLEME FIRSATI

Animasyon tutkunlarını bu hafta vizyonda iki yapım bekliyor. Çocukların ilgisini çekecek ‘Tilki ve Tavşan: Orman Macerası’, ormanda ters giden işlerin Tilki ve Tavşan’ın planlarıyla nasıl düzeldiğini anlatıyor. Beyazperdede animasyonun ustası Japon yönetmen Hayao Miyazaki’nin imzasını taşıyan ‘Ruhların Kaçışı’ da kaliteli bir animasyon izlemek isteyenler için vizyonda. Oscar kazanma başarısına ulaşan ilk anime olan film, insanın tek sınırın gökyüzü, hayal gücü ve kendi zihni olduğu mesajını veriyor.

screenshot-11.jpg

MAGANDA KURŞUNUN GÖLGESİNDE BİR AŞK

Vizyona giren yerli yapımlarda yönetmen Murat Uygur’un imzasını taşıyan duygusal ve çarpıcı bir film olan ‘Ben Babayım’ öne çıkıyor. Film, Türkiye’deki düğünlerde ve asker uğurlamalarında yapılan silah atışları sonucu hayatını kaybeden gençlerin ve geride kalan ailelerinin romantik ve dramatik hikayesine odaklanıyor. Filmin senaryosunu ve başrolünü Abdullah Aslan üstlenirken, Metin Keçeci, Tülay Bulut, Levent Çakır, Ece Baysal, Bilge Parlak, Ayfer Çalgıcı gibi deneyimli oyuncular da kadroda yer alıyor. Çekimleri Şanlıurfa’da gerçekleşen ‘Ben Babayım’, toplumun içinden gelen acı gerçeklere ışık tutuyor.

screenshot-7.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN