Aslen Diyarbakır Erganili olan Süreyya Yalçın, servetiyle Forbes listesine girmeyi başardı. 2005 yılında Kerem Dürüst, 2008 yılında Önder Bekensir ile evlenen ünlü iş insanı, 2016 yılında da Ozan Baran dünyaevine girdi. İşte, Süreyya Yalçın biyografisi...
Babası Faruk Yalçın'ın doğaya ve canlılara karşı yaptığı işleri, o vefat ettikten sonra devralan Süreyya Yalçın, 2016 yılından beri ABD'de hayatını sürdürüyor. Eski Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile akrabalığı bulunan Süreyya Yalçın, servetiyle Forbes dergisine kapak oldu.
SÜREYYA YALÇIN'IN HAYATI
18 Aralık 1984 yılında dünyaya geldi. Süreyya Yalçın aslen Diyarbakır Erganilidir. Merhum iş insanı Faruk Yalçın'ın kızıdır.
Servetiyle, dünyaca ünlü ekonomi dergisi Forbes listesinde yer alarak dikkatleri üzerine çekti.
2005 yılında Kerem Dürüst, 2008 yılında Önder Bekensir ile evlenen Süreyya Yalçın, 2016 yılında da Hataylı iş insanı Ozan Baran ile hayatını birleştirdi.
Süreyya Yalçın, 2016 yılından beri ABD'nin Miami şehrinde yaşamını sürdürüyor.
1984 doğumlu olan Süreyya Yalçın, 2021 yılı itibarıyla 37 yaşındadır.
Süreyya Yalçın 1.64 metre boyunda, 58 kilo ve yay burcudur.
Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @sryyalcin kullanıcı adıyla yer almaktadır.
Ozan Baran ve Süreyya Yalçın
SÜREYYA YALÇIN'IN BABASI FARUK YALÇIN KİMDİR?
23 Nisan 1923 tarihinde Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde dünyaya geldi. Faruk Yalçın, babasının asker olmasından dolayı Türkiye'nin dört bir yanını gezme fırsatı buldu. Vazgeçemediği hayvan ve doğa sevgisine de henüz çocukluk çağında tutulan Faruk Yalçın, TCDD bursu kazandı.
Kazandığı burs sayesinde İsviçre'ye giderek mühendislik eğitimi aldı. 1950'li yılların başlarında Türkiye'ye geri döndü. Doğa sevdalısı, hayvansever ve eğitim gönüllüsü olan Faruk Yalçın, 1993 yılında Kocaeli'nin Darıca ilçesinde Türkiye'nin ilk özel hayvanat bahçesi olan, bugünkü adıyla Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'nı kurdu.
1994 yılında emekli olmasının ardından zamanının büyük bir bölümünü geçirdiği parkın gelişimi için çalıştı, Türkiye'ye ve iş dünyasına istisnai katkılarda bulundu. Maddi olanaklarının yanında gönlünü, bilgisini, zamanını ve emeğini doğayı paylaştığımız diğer canlılara adamaktan her zaman mutluluk duydu. Aynı zamanda biyoloji alanında araştırmalar yaparak bitki ve hayvan bakımı üzerine 21 kitap yazdı.