Bekir Bozdağ kimdir, aslen nereli, kaç yaşında, ne bakanı oldu?

Bekir Bozdağ kimdir, aslen nereli, kaç yaşında, ne bakanı oldu?

Bekir Bozdağ, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün görevini bırakmasının ardından yeni Adalet Bakanı olarak atandı. AK Parti Yozgat Milletvekili olan Bekir Bozdağ'ın yaşamı, yeniden Adalet Bakanlığı görevine iştiraki sonrası araştırılıyor. Bekir Bozdağ ilk ne zaman bakan oldu, ne bakanıydı? Bekir Bozdağ evli mi, çocuğu var mı gibi özel hayatına ilişkin sorgulamalar da yapılıyor. İşte, Bekir Bozdağ biyografisi...

Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün görevinden istifa etmesi sonucunda, Adalet Bakanlığı koltuğuna Bekir Bozdağ atandı. Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararı, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 104'üncü ve 106'ncı maddeleri gereğince yapıldı. Eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, sosyal medya sitesi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile istifasını şöyle duyurdu: "Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle 19 Temmuz 2017 tarihinden beri sürdürdüğüm Adalet Bakanlığı görevinden ayrılmış bulunuyorum. Kendilerine görevden af talebimi kabulleri için şükranlarımı arz ediyor, yeni Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ'a başarılar diliyorum."

BEKİR BOZDAĞ'IN HAYATI VE KARİYERİ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 1 Nisan 1965 tarihinde Yozgat Akdağmadeni'nde dünyaya geldi.

Babasının adı Mehmet Duran, annesinin adı ise Nuriye'dir.

Bozdağ, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu.

Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Dinler Tarihi dalında yüksek lisans yaptı.

Daha sonra Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Bir süre kamu görevinde bulunduktan sonra serbest avukat olarak çalıştı.

18 Nisan 1999 tarihinde gerçekleşen seçimlerde FP'den Akdağmadeni Belediye Başkan Adayı olan Bozdağ, Fazilet Partisi (FP) Yozgat İl Yönetimine seçildi ve Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini 1999-2001 tarihleri arasında yürüttü.

Bozdağ, AK Parti Yozgat Kurucu İl Yönetimi'nde yer aldı. Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini, 2001-2002 tarihlerinde yürüttü.

22. 23. 24. ve 26. dönemlerde AK Parti Yozgat Milletvekili seçildi. Adalet Komisyonu üyeliği (2002-2007), Ak Parti Türkiye Büyük Millet Meclisi Grup Başkan Vekilliği (2007-2011), 61. Hükümet Başbakan Yardımcılığı (2011-2013), 61. Ve 62. Hükümetler'de Adalet Bakanlığı yaptı.(2013-2015).

AK Parti Genel Merkezinde farklı illerde İl Teşkilat Koordinatörlüğü, 12.Bölge Teşkilat Koordinatörlüğü, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeliği; AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı (2015) görevlerinde bulundu. 22, 23, 24, 26 ve 27. Yasama Dönemlerinde Yozgat Milletvekili seçildi.

Cumhurbaşkanı fahri Başdanışmanlığı görevinde (2015) bulundu.

27. Yasama Döneminde Anayasa Komisyonu Başkanlığına seçildi.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre; görevden affını isteyen Abdulhamit Gül'den boşalan Adalet Bakanlığı'na Bekir Bozdağ atandı.

1.jpg

BEKİR BOZDAĞ'IN ÖZEL YAŞAMI

1965 tarihinde doğan Bekir Bozdağ, 2022 yılı itibarıyla 57 yaşındadır.

Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Bozdağ, Mine Bozdağ ile evli ve 3 çocuk babası.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'da @bybekirbozdag, Instagram'da @bekirbozdag kullanıcı adlarıyla yer almaktadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN