Alkollü içki servisine yeni düzenleme

Alkollü içki servisine yeni düzenleme

Alkollü mekanlarda içki servis materyallerinin kullanımına ilişkin yeni bir düzenleme yapıldı. Materyallerin yalnızca alkollü içki markalarıyla kullanılmasına izin verilirken, reklam teşvikine neden olacak her türlü yanlış kullanım idari para cezalarıyla cezalandırılacak.

Açık alkollü içki satış belgesine sahip iş yerlerinde bulunan servis amaçlı materyallerin, alkollü içki servisi ve tüketimi haricinde herhangi bir amaçla kullanılması sınırlandırıldı. Tarım ve Orman Bakanlığınca hazırlanan "Açık Alkollü İçki Satış Belgesini Haiz İşyerlerinde Kullanılan Servis Amaçlı Materyallere İlişkin Tebliğ" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tebliğe göre, bu iş yerlerinde alkollü içki servisi ve tüketimi için kullanılan bardak, kadeh, sürahi gibi materyaller artık yalnızca alkollü içki markası, amblemi ya da logosunu içerebilecek. Ancak bu materyallerin alkollü içki tüketimi dışında başka bir amaçla kullanılması yasaklandı.

Tebliğ, bardak, tepsi, buz kovası ve musluk düzenekleri gibi servis amaçlı materyallerde alkollü içki marka ve logolarının yer almasına izin verirken, markaya ilişkin açıklamalar ya da başka herhangi bir ibare bulundurulmasını yasaklıyor. Düzenlemeye aykırı davranan iş yerleri için idari para cezası öngörülüyor.

Tebliğ, 6 ay sonra yürürlüğe girecek.

Açık alkollü içki servisinde kullanılan materyaller, yalnızca alkollü içki servisine özel olacak ve alkollü içki marka ve logoları dışında başka hiçbir açıklamaya yer verilmeyecek. Bu materyallerin yanlış kullanımı ise reklam teşviki olarak değerlendirilecek ve iş yerlerine idari yaptırımlar uygulanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN