Fetullah Gülen'e ağırlaştırılmış müebbet talebi

Fetullah Gülen'e ağırlaştırılmış müebbet talebi

Savcılık Paralel Devlet Yapılanması'na ilişkin yürütülen soruşturma sonucunda iddianameyi hazırladı. İddianamede tutuklanması talep edilen örgütün bir numaralı şüphelisi Fetullah Gülen'in ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istendi.

Paralel Devlet Yapılanması'nın, "takipsizlikle sonuçlanan 25 Aralık soruşturmasında usulsüzlükler yaptığı ve şüphelilere kumpas kurduğu" iddiasıyla yürütülen soruşturma sonunda hazırlanan iddianamede, tutuklanması talep edilen bir numaralı şüpheli Fetullah Gülen'in "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek", "silahlı örgüt kurmak veya yönetmek" ve "Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etmek" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istendi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN