Fenerbahçe'de sportif direktör Terraneo'yu van Persie yaktı

Fenerbahçe'de sportif direktör Terraneo'yu van Persie yaktı

Takıma kazandırdığı yıldızlar nedeniyle taraftarın gönlünde taht kuran İtalyan futbol adamının bileti, bir türlü beklenen seviyeye gelmeyen van Persie'ye ödenen para yüzünden kesildi.

[Karar]
H. ALPEREN DELİBAŞ

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile son dönemde gözden düşen sportif direktör Guilano Terraneo ile Aziz Yıldırım'ın arasını açan faktörün Robin van Persie olduğu ortaya çıktı... Karar gazetesinin ulaştığı bilgiye göre; yaz transfer döneminde Nani, Kjaer, van Persie gibi yıldızların takıma kazandırılmasında başrol oynayan İtalyan futbol adamı, van Persie'nin transferi nedeniyle gözden düştü. Ara transfer döneminde ortalıklarda görünmeyen ve görünmeyen Terraneo'nun ayrıldığı iddia edilmişti. Başkan Yıldırım ile Terraneo arasında esen soğuk rüzgarlar, ilk olarak birkaç ay önce kendini gösterdi...

4.9 MİLYON EURO GARANTİ

Hollandalı oyuncunun sürekli sakatlandığını ve 90 dakika verimli olmadığını gören Yıldırım küplere bindi ve İtalyan sportif direktör ile tartıştı. Özellikle sezonun ilk haftalarında ortalarda görünmeyen ve beklentilerin altında kalan van Persie hakkında kafasında soru işaretleri oluşan Yıldırım, Terraneo'ya "Sakat futbolcuya neden 4.9 milyon euro ödememize izin verdin?" diye çıkıştı. Tecrübeli futbol adamı da buna tepki gösterdi. Kısa süren tartışmanın sonrasında Terraneo'nun bileti kesildi. Robin van Persie, Fenerbahçe'de yıllık 4 milyon 900 bin euro garanti para ve maç başı 20 bin euro kazanıyor.

PEREİRA'YI HAKLI ÇIKARDI

Bu sezon fizik olarak şampiyonluk yolundaki rakipleri Beşiktaş'ın forveti Mario Gomez'den daha geride olduğu görülen Robin Van Persie, Süper Lig'de 24 maçta bin 224 dakika süre aldı, bin 116 dakika takımını yalnız bıraktı. Gomez ise 26 lig mücadelesinde 2 bin 81 dakika süre aldı ve saha dışında sadece 259 dakika geçirdi. İki oyuncunun rakamsal verileri, “Van Persie'nin fizik gücü düşük ve düzelmiyor” diyen Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira'yı haklı çıkardı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN