Esad rejimi ve İran'dan Suudi Arabistan'a tehdit

Esad rejimi ve İran'dan Suudi Arabistan'a tehdit

İran ve Esad rejiminden, Suudi Arabistan'ın Suriye'ye kara kuvvetleri göndermeye hazır olduğu şeklindeki açıklamasına tehditlerle yanıt verdi. Esad'ın Dışişleri Bakanı Muallim "Tabutlarla dönersiniz" derken, İran Devrim Muhafızları lideri Caferi, "Tekinizi sağ bırakmayız" dedi.

[Karar]

İran Devrim Muhafızları lideri Muahmmed Ali Caferi, Suudi Arabistan'ın Suriye'ye kara gücü göndermeye hazır olduğu açıklamasına yanıt verdi.

Fars Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre Caferi, İranlı gazetecilere yaptığı açıklamada "Suriye'ye kara gücü gönderecekleriniz iddia ediyorlar ama buna cesaret edebileceklerini sanmıyorum. Onların klasik bir ordusu var ve tarih bize klasik orduların asimetrik direniş güçlerine karşı başarısız olduğunu gösteriyor" ifadelerini kullandı.

"Görünüşe göre Suudiler bundan başka bir yol göremiyor" diye konuşan Caferi, muhtemel bir müdahalenin Suud için "intihar" olacağını ve "tek bir Suud askerinin bile sağ kalmayacağını" öne sürdü.

Esad rejimi: Tabutlarla dönersiniz 

Suudi Arabistan'a Caferi'nin ardından bir yanıt da Esad rejiminden cevap geldi.

Reuters'in haberine göre başkent Şam'da bir basın toplantısı düzenleyen Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, "Suriye hükümetiyle anlaşmadan Suriye topraklarına yapılacak her kara müdahalesi saldırı anlamına gelir. Üzülerek söylüyorum ki işgalciler ülkelerine tabutlarla dönecektir" diye konuştu.

Muhalifler, Cenevre'den Suriye ordusunun ilerlemesi nedeniyle çekildi

Muallim, konuşmasında ilk aşaması başarısız olan Cenevre görüşmelerine de değindi. Suriyeli Bakan, "Riyad muhalefeti"nin, Suriye ordusunun sahada gösterdiği ilerlemeler nedeniyle görüşmelerden çekildiğini öne sürdü.

Muallim ayrıca BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'dan görüşmelere katılacak muhalif grupların listesini istediklerini kaydetti. Muallim, "Hayaletlerle görüşmek istemiyoruz" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN