Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş: Türkiye yoksullukla mücadelede Tanzanya’nın gerisinde

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş: Türkiye yoksullukla mücadelede Tanzanya’nın gerisinde

Katıldığı bir programda hem ülke hem de Hatay gündemini değerlendiren Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, "Türkiye’de maalesef bu 20 yıllık süre içerisinde hukuk sistemi ve adalet büyük yara aldı. Türkiye yoksullukla mücadelede Tanzanya’nın gerisinde. Dünya Bankası raporu böyle söylüyor. Dünyada enflasyon sıralamasında 6. ülkeyiz. Enflasyonda şampiyonlar ligindeyiz” dedi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, sosyal medyada yayın yapan bir kanalın canlı yayın konuğu oldu. Savaş, Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü’ne bağlı madende meydana gelen grizu patlamasında yaşamını yitiren işçilere Allah’tan rahmet, acılı ailelerine sabır diledi.

“KADER DEMEK KOLAYCILIKTAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL”

Savaş, maden kazalarının “kader” ile açıklanamayacağını söyleyerek mevcut iktidarın bu söylemine katılmadığını ifade etti. 20 yıllık iktidarın üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmediğini vurgulayan Savaş, “Bu konu bu sözlerle geçiştirilemeyecek kadar önemli bir konu. İktidarın bu konuda yeterli önlemleri alması gerekirdi. Sadece kader deyip bu konuyu bir kenara bırakmak kolaycılıktan başka bir şey değil. Kaderi insanların kendi azmi, çalışması ve alması gereken önlemleri alması değiştirebilir” diye konuştu.

"MİLLET İTTİFAKI ÖNDE GÖRÜNÜYOR"

Millet İttifakı ile ilgili görüşlerini paylaşan Savaş, ittifaka ve ortak akla duyduğu güveni şu sözlerle dile getirdi:

“Şu anda Millet İttifakı önde görünüyor. Bir tarafta da devleti 20 yıldır yöneten bir iktidar var. Basın-yayın organlarını kullanma imkanları çok daha fazla. Devletin gücünü kullanmaları çok daha olası. O yüzden şimdiden biz bu seçimi aldık havasına bürünmek doğru değil. Millet İttifakı’na burada çok fazla sorumluluk düşüyor. Millet İttifakı’nın bu tarihi sorumluluğu yerine getirecek iradeye sahip olduğunu biliyorum. 6 tane birbirinden farklı ideolojiye sahip genel başkan bir masa etrafında Türkiye’nin içerisinde bulunduğu bu müşkül durum için birlikte mücadele ediyor. Ben bunu saygıyla karşılıyorum. Herkes kendi öz ideolojisini bırakmış Türkiye’nin şu anki ideali için ne yapabiliriz diyor.”

“TÜRKİYE YOKSULLUKLA MÜCADELEDE TANZANYA’NIN GERİSİNDE”

Türkiye’nin içerisinde bulunduğu olumsuz ekonomik tabloya değinen Savaş, “Güçlendirilmiş parlamenter sistem demokrasi açısından önemli. Ama şu an Türkiye’de en çok işsizlik, enflasyon, hayat pahalılığı, sığınmacı sorunu konuşuluyor. Türkiye’de maalesef bu 20 yıllık süre içerisinde hukuk sistemi ve adalet büyük yara aldı. Türkiye yoksullukla mücadelede Tanzanya’nın gerisinde. Dünya Bankası raporu böyle söylüyor. Dünyada enflasyon sıralamasında 6. ülkeyiz. Enflasyonda şampiyonlar ligindeyiz” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN