CHP'nin asgari ücretin altında maaş alan emeklilerle ilgili önerisi AK Parti ve MHP'nin oylarıyla reddedildi

CHP'nin asgari ücretin altında maaş alan emeklilerle ilgili önerisi AK Parti ve MHP'nin oylarıyla reddedildi

CHP’nin asgari ücretin altında emekli aylığı olan vatandaşların tespit edilmesi, yaşadığı ekonomik, sosyal ve psikolojik sorunların saptanması, bunların çözümü için oluşturulması gereken politikaların hayata geçirilmesi ve alınacak önlemlerin belirlenmesi amacıyla TBMM’ye verdiği Meclis araştırması önergesinin bugün görüşülmesi önerisi AK Parti ve MHP’nin oylarıyla reddedildi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) asgari ücretin altında maaş alan emeklilerin durumunun araştırılması önerisi Meclis'te reddedildi. Partisinin grup önerisi hakkında konuşan CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, geçim derdi yaşayan milyonlarca emeklinin durumuna dikkat çekti.

“MİLYONLARCA EMEKLİ AÇLIK SINIRININ ALTINDA AYLIK ALIYOR”

CHP grup önerisinin gerekçesini açıklayan CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş şunları söyledi:

“Bugün ülkemizde 13 milyon 832 bin emekli, dul yetim, malul ve sürekli iş göremezlik maaşı alan vatandaşımız vardır. Ülkemizin içinde olduğu ekonomik buhranı en fazla hisseden kesimlerin başında da emekliler gelmektedir. Bugün açlık sınırının 7 bin 245 lira, asgari ücretin 5 bin 500 lira olduğu ülkemizde milyonlarca emekli, asgari ücretin altında ve açlık sınırının altında emekli aylığı almaktadırlar.

“HEP BİRLİKTE ÇÖZÜM ÜRETELİM”

"En düşük emekli maaşı olan 3 bin 500 lira alan milyonlarca emekli vatandaşımız vardır" diyen CHP'li Demirtaş, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’na açlık sınırının altında, asgari ücretin altında ve en düşük emekli maaşı olan 3 bin 500 lira alan kaç emekli var diye soruyoruz, Sayın Bakansa maalesef bu sorulara cevap vermiyor, bu bilgileri gizliyor. Acaba niye? Acaba bu sayılar Ak Parti için utanılacak sayılar mıdır? Sayın Bakan siz ne kadar utanırsanız utanın bu sayıları açıklayın, açıklayın ki emeklilerin sorunlarının çözümü için hep birlikte çözüm üretelim." ifadelerini kullandı.

“TORUNLARINA HARÇLIK VEREMİYORLAR"

Emeklilerin yaşadığı sorunlara değinen Demirtaş, "Bugün emekliler kira, doğal gaz, elektrik, su gibi temel ödemelerini yapamaz; et, süt, yumurta, hatta meyve sebze gibi temel gıda maddelerini alamaz, daha da ötesi kahveye gidip bir çay içemez ve hatta torunlarına harçlık bile veremez ve hatta torunlarından kaçar hâle gelmişlerdir. Emekliler giderek derin bir yoksulluğa sürüklenmişlerdir. Bugün milyonlarca emekli, borç batağına sürüklenerek bankaların ve tefecilerin eline düşmüştür." dedi.

“ENFLASYON ALTINDA HER GEÇEN GÜN ERİMEKTEDİR”

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili İmam Hüseyin Filiz ise şunları kaydetti:

En düşük emekli maaşı 3 bin 500 lira olup artan enflasyon karşısında açlık sınırının altında kalmıştır. Emeklilerin maaşı yüksek enflasyon altında her geçen gün erimektedir.

“EMEKLİLER YAŞAM MALİYETİ KRİZİNİN ALTINDA DAHA FAZLA KALIYORLAR”

HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan da şunları söyledi:

“Emekliler yaşam maliyeti krizinin altında, 3 bin 500-3 bin 600 lira aldıkları maaşla daha fazla kalıyorlar. Niye kalıyorlar? Çünkü yoksulluk arttıkça tüketim sepetinin katılığı artar yani beslenmek zorundasınız, barınmak zorundasınız, esnekliği olan mallar, ikame malları kullanamazsınız.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN