Ebubekir Savaşan kimdir, kaç yaşında, nereli? Ebubekir Savaşan Hilal Kaplan'a ne dedi?

Ebubekir Savaşan kimdir, kaç yaşında, nereli? Ebubekir Savaşan Hilal Kaplan'a ne dedi?

Ebubekir Savaş neden gözaltına alındığı internette araştırılıyor. Ayasofya Camii açılışına katılan Hilal Kaplan ve Esma Yılmaz'ın paylaşımları üzerinden sosyal medya çirkin ifadeler kullanan Saadet Partisi Tokat Merkez İlçe Başkanı Ebubekir Savaşan gözaltına alındı. Detaylar haberimizde...

'Ebubekir Savaşan kimdir, kaç yaşında, nereli?', 'Ebubekir Savaşan Hilal Kaplan'a ne dedi?' sorularının yanıtları sosyal medya kullanıcıları tarafından merak ediliyor. Saadet Partili Ebubekir Savaş, gazeteci Hilal Kaplan ve 15 Temmuz şehidinin eşi Esma Yılmaz'a hakaret etti. Hakkında suç duyurusunda bulunulan Ebubekir Savaş, polisler tarafından gözaltına alındı. İşte, 'Ebubekir Savaşan Hilal Kaplan tartışması'nın detayları...

EBUBEKİR SAVAŞAN, HİLAL KAPLAN'A NE DEDİ?

Saadet Partisi Tokat Merkez İlçe Başkanı Ebubekir Savaşan, Ayasofya Camii'nin açılışına katılıp fotoğraf çektiren gazeteci Hilal Kaplan, 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminde hayatını kaybeden İbrahim Yılmaz'ın eşi Esma Yılmaz ve yine 15 Temmuz gecesi yaralanan Adviye Gül İsmailoğlu'na hakaret ettiği paylaşımı sonrası gözaltına alındı. Kaplan, Savaşan'a dava açacaklarını duyurdu.

Yılmaz ise, "15 Temmuz Şehidi İbrahim Yılmaz'ın eşi olarak, Twitter hesabı açmış bulunmaktayım. Bu vesile ile, şahsıma ve Hilal Kaplan hanımefendiye yapılan sözlü saldırıyı büyük bir teesür ile karşılıyor sizlerin yorumuna ve yargının kararına bırakıyorum" ifadelerini kullandı.

​Savaşan tepkiler sonrası özür diledi ancak Kaplan bu özrü kabul etmediklerini açıkladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN KAPLAN'A TELEFON

Saadet Partisi ilçe başkanı Erbubekir Savaşan'ı savcılığa şikayet eden Hilal Kaplan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kendisini arayarak hukuki sürecin takipçisi olacaklarını söylediğini aktardı.

EBUBEKİR SAVAŞ KİMDİR?

Saadet Partisi'nin Tokat Merkez ilçe başkanıdır. İkameti Tokat'ta olan Ebubekir Savaşan imam hatip lisesi mezunudur.

Saadet Partisi Tokat Merkez İlçe Başkanı Ebubekir Savaşan'ın Twitter hesabı haricinde bir de Facebook hesabı olduğu öğrenildi. Savaşan'ın Facebook hesabındaki birçok paylaşımında AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili paylaşımlar yapması dikkat çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN