İran'dan 'Haniye suikastı' açıklaması: Kısa menzilli mühimmat ile vuruldu

İran'dan 'Haniye suikastı' açıklaması: Kısa menzilli mühimmat ile vuruldu

İran'dan, Haniye'ye düzenlenen suikast hakkında açıklama geldi. Yapılan açıklamada, Haniye'nin kaldığı odanın kısa menzilli mühimmat ile vurulduğu söylenirken, "Suikast, siyonist rejim tarafından, suçlu ABD hükümetinin desteğiyle yapıldı. İntikamını en uygun zamanda alacağız. Siyonist rejim cevabını en şiddetli şekilde alacak" denildi.

İran Devrim Muhafızları, Tahran’da öldürülen Hamas lideri İsmail Haniye'nin suikastına ilişkin açıklamalarda bulundu. Devrim Muhafızları, Haniye’nin odasına dışarıdan yaklaşık 7 kg başlıklı kısa menzilli bir merminin patlatılarak öldürüldüğünü belirtti. Olayın "terör eylemi" olarak nitelendiren Devrim Muhafızları, saldırının "Siyonist rejim tarafından, suçlu ABD hükümetinin desteğiyle" planlandığını söyledi.

'SİYONİST REJİM BU SUÇUN CEVABINI ALACAK'

Reuters'ta yer alan habere göre; Devrim Muhafızları, "Maceracı ve terörist Siyonist rejim bu suçun cevabını kararlılıkla alacaktır" diyerek uyarıda bulunurken, "Tahran'ın intikamı şiddetli ve uygun zaman, yer ve şekilde" olacak ifadelerini kullandı.

İRAN’DA TUTUKLAMALAR: SUİKASTIN ARDINDAN GÖZALTILAR BAŞLADI

İran, Haniye'nin suikasta öldürüldüğü Tahran’daki Devrim Muhafızları Kudüs Gücü tarafından işletilen misafirhanede geniş çaplı bir operasyon başlattı. Aralarında üst düzey istihbarat görevlileri, askeri yetkililer ve personelin de bulunduğu en az 24 kişi tutuklandı.

ABD BASININDAN "İÇERİDEN SALDIRI" İDDİASI

Amerikan New York Times gazetesi, Haniye'nin Tahran'da kaldığı ve sıkı güvenlik önlemleri altında korunan misafirhaneye gizlice sokulmuş bir bomba ile öldürüldüğünü iddia etti. Haber, iki İranlı ve bir Amerikalı görevlinin de aralarında bulunduğu yedi Ortadoğulu yetkiliye dayandırıldı.

Yetkililere göre, bomba yaklaşık iki ay önce misafirhaneye yerleştirilmişti. New York Times'a konuşan beş yetkili, Haniye'nin misafirhanedeki odasında olduğu doğrulandıktan sonra bombanın uzaktan patlatıldığını öne sürdü. Patlamada Haniye'nin korumalarından biri de hayatını kaybetti.

HAMAS'TAN YALANLAMA GELMİŞTİ

New York Times gazetesi, Haniye'nin kaldığı konuta aylar önce yerleştirilen bir bombanın patlatılması sonucu öldüğünü iddia ederken, Hamas'ın Tahran temsilcisi Halid Kaddumi, havadan gelen ateşle öldürüldüğünü söyledi ve New York Times'ın bomba iddialarını reddetti.

Hamas'ın İran'daki temsilcisi Halid el-Kaddumi, New York Times'ın suikast iddialarını reddederek, olayın dışarıdan gelen bir füze veya mermiyle gerçekleşmiş olabileceğini söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN