Hamas'tan 'bomba' haberine yalanlama: Haniye havadan gelen ateşle öldürüldü

Hamas'tan 'bomba' haberine yalanlama: Haniye havadan gelen ateşle öldürüldü

Hamas'ın Tahran temsilcisi Halid Kaddumi, New York Times'ın "Haniye, 'bomba' ile öldürüldü" iddialarını reddetti. Kaddumi, Haniye'nin havadan gelen ateşle öldürüldüğünü söyledi.

Tahran'da meydana gelen saldırı sonucu hayatını kaybeden Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin ölümüne dair araştırma devam ediyor.

New York Times gazetesi, Haniye'nin kaldığı konuta aylar önce yerleştirilen bir bombanın patlatılması sonucu öldüğünü iddia ederken, Hamas'ın Tahran temsilcisi Halid Kaddumi, havadan gelen ateşle öldürüldüğünü söyledi ve New York Times'ın bomba iddialarını reddetti.

NEW YORK TİMES'IN İDDİALARI: BOMBA AYLAR ÖNCESİNDEN KONUTA SOKULMUŞ

1 Ağustos'ta yayınlanan New York Times haberine göre, Haniye'nin ölümüne neden olan bomba, yaklaşık iki ay önce İran Devrim Muhafızları Ordusu tarafından korunan ve üst düzey misafirlerin ağırlandığı konuta gizlice sokulmuştu. Haberde, bomba Haniye’nin kaldığı odaya yerleştirilmiş ve gece 02.00 sularında odada olduğu teyit edildikten sonra uzaktan kumanda ile patlatıldığı öne sürüldü.

KADDUMİ'DEN FARKLI BİR AÇIKLAMA

Hamas'ın İran'daki temsilcisi Halid el-Kaddumi, New York Times'ın suikast iddialarını reddederek, olayın dışarıdan gelen bir füze veya mermiyle gerçekleşmiş olabileceğini söyledi. Kaddumi, "Saldırının gerçekleştiği odanın dışarıya bakan duvarlarının ve tavanının yıkıldığı göz önüne alındığında, büyük olasılıkla mekana dışarıdan füze veya mermi isabet etti" şeklinde konuştu. Kaddumi, teknik raporların henüz sonuçlanmadığını belirterek, olayın kesin nedeninin henüz belirlenmediğini vurguladı.

RESMİ AÇIKLAMALAR BEKLENİYOR

İran'daki yetkili kurumlar, Haniye'nin ölümüne ilişkin henüz resmi bir açıklama yapmadı. Kaddumi, teknik ekibin olayın aydınlatılması için yoğun şekilde çalıştığını ancak yeni bir sonuca ulaşılamadığını ifade etti. "Haniye'nin kanı henüz kurumadı. Defnedileli çok kısa bir süre oldu. Bu nedenle bu konuda bilimsel raporun çıkması için henüz erken. Biz de İran'daki kardeşlerimizi bekliyoruz, bakalım ne diyecekler" dedi.

'ORASI SADECE HANİYE'YE TAHSİS EDİLMİYORDU'

Kaddumi, Haniye'nin İran ziyaretine ilişkin de bilgiler verdi. Haniye'nin, yeni İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katıldıktan sonra Tahran'a döndüğünü ve sıklıkla kaldığı bir ikametgah olan konuta geçtiğini söyledi. Bu mekan, başbakanlar ve dışişleri bakanları gibi üst düzey misafirlerin ağırlandığı bir yer olarak biliniyor. Haniye’nin 4. katta kaldığını belirten Kaddumi, buranın sadece Haniye'ye tahsis edilmediğini ve diğer misafirlerin de aynı katta bulunduğunu kaydetti.

'TAM BİR SAÇMALIK'

New York Times'ın suikastla ilgili iddialarının doğruluğunu sorgulayan Kaddumi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"New York Times muhabiri acaba o bombayı kendisi mi yerleştirdi, yoksa hedef alınan mekanla ilgili ellerinde resmi ve fotoğraflı raporlar mı var? Bu mantıksız bir iddia ve hiçbir bilimsel veriye dayanmıyor. Ortaya attıkları hikaye tam bir saçmalık. Şehit (Haniye), eski İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi öldüğünde de aynı yerde misafir edildi. O zaman suikast neden şimdi gerçekleşti? ABD'den yeşil ışık şimdi geldiği için mi, yoksa o vakit onu öldürmemeye dikkat ettikleri için mi?"

Kaddumi, halihazırda, İsrail'den uluslararası düzeyde nasıl hesap sorulacağıyla ve "ABD'nin arka çıktığı Siyonist varlığın bitmek tükenmek bilmeyen fanatizmine karşı" nasıl birlik olunacağıyla meşgul olunması gerektiği değerlendirmesinde bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN