Haniye için Katar'da cenaze töreni

Gazze’de aylardır devam eden ve 40 bin kişinin öldürüldüğü soykırımda 3 oğlu ve 4 torununu kaybeden Hamas Lideri İsmail Haniye’nin İran’da uğradığı suikast sonucu öldürülmesin ardından bugün Katar’ın başkenti Doha'da cenaze töreni düzenlendi. Haniye, törenin ardından Doha'nın kuzeyindeki Luseyl kentinin mezarlığına defnedilecek. Öte yandan Ayasofya Camiinde Haniye için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Gazze saldırılarında 3 oğlu ve 4 torununu kaybeden Hamas Lideri İsmail Haniye, cumhurbaşkanı seçimini kazanan Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak için geldiği İran'ın başkenti Tahran'da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetti.

Haniye için Katar'ın başkenti Doha'da cenaze töreni düzenlendi.

gt9zh3kw4aae73v.jpeg

Törene Haniye’nin ailesinin yanı sıra İslam dünyasının önemli isimleri katıldı.

whatsapp-image-2024-08-02-at-15-42-06-2.jpeg

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile birlikte Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın’ın katıldığı törende Eski Başbakan ve Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Hamas Siyasi Büro Başkan Vekili Halid Meşal de hazır bulundu.

whatsapp-image-2024-08-02-at-15-42-05.jpeg

Cenaze namazının kılınmasının ardından Haniye’nin naaşı binlerce kişinin eşliğinde Doha’nın kuzeyindeki Luseyl kentinde kraliyet mezarlığında defnedilecek.

whatsapp-image-2024-08-02-at-15-42-06-1.jpeg

Doha'nın belli sokak ve caddeleri trafiğe kapatılırken özellikle cuma namazını müteakip cenaze töreninin yapılacağı Muhammed bin Abdulvahhab Camisi ve etrafında Katar güvenlik güçleri yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Binlerce kişi caminin avlusunda ve dışında da cenaze töreni için saf tuttu. Cenaze töreni için camiye gelenler tek tek arandı, törene katılanların telefonlarını getirmemeleri istendi.

9777278.jpg

Caminin etrafında toplanan ulusal ve uluslararası medya kuruluşlarından basın mensupları da yoğunluk oluşturdu.

9776970.jpg

HANİYE İÇİN AYASOFYA'DA GIYABİ CENAZE NAMAZI

Öte yandan bugün bütün camilerde selalar okundu ve Cuma namazını müteakip gıyabi cenaze namazı kılındı. Ayasofya'daki namaza katılımın yoğun olduğu görüldü.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş da Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi’ne cuma namazı için geldi. Burada hutbeyi okuyan Erbaş cuma namazının ardından İsmail Haniye için gıyabi cenaze namazını kıldırdı. Erbaş’ın yanı sıra çok sayıda vatandaş da Ayasofya’ya cuma namazı ve gıyabi cenaze namazını kılmak için geldi. Camiye sığmayan vatandaşlar dışarıya serilen hasırlar üzerinde namaz kıldı.

İŞTE AYASOFYA'DAN GÖRÜNTÜLER

9777386.jpg

9777556.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN