Kremlin karşıtı milisler Ukrayna'dan Rusya'ya girdi

Kremlin karşıtı milisler Ukrayna'dan Rusya'ya girdi

Kremlin karşıtı Özgürlük Rusya Lejyonu ve Sibirya Taburu bugün muharebe operasyonları yürütmek üzere bugün Ukrayna'dan Rusya'ya sınırı geçti. Rusya ise sınırı geçen milislere yönelik saldırı düzenlendiğini duyurdu.

Rus Kremlin karşıtı silahlı gruplara göre, Özgürlük Rusya Lejyonu ve Sibirya Taburu, muharebe operasyonları yürütmek üzere bugün Ukrayna'dan Rusya'ya sınırı geçti.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre Ukrayna Askeri İstihbarat Sözcüsü Andrii Yusov'a göre birlikler, Ukrayna'nın "güvenlik ve savunma güçleri" bünyesinde görev yapan Rus vatandaşlarından oluşuyor.

Yusov, "(Onlar) Ukrayna'nın Rus işgalcilerden kurtarılmasına yardımcı oluyorlar. Ancak bunlar Rusya Federasyonu vatandaşları ve kendi ülkelerinde bu durumda sivil haklarını korumak ve ülkelerini Putin diktatörlüğünden kurtarmak için gerekli olduğunu düşündükleri her şeyi yapma hakkına sahipler" dedi.

RUSYA MİLİSLERİ HEDEF ALDI

Rusya Savunma Bakanlığı, Rusya'ya Özgürlük Lejyonu ve Sibirya Taburu'na doğrudan atıfta bulunmadı ve yalnızca "Rusya topraklarına girmeye çalışan Ukraynalı teröristlerin havacılık, füze kuvvetleri ve topçu tarafından vurulduğunu" söyledi.

Bakanlık, saldırının "Kiev'in Belgorod ve Kursk Bölgelerindeki Rus sınır bölgesine girme girişimini engellediğini" iddia ederek, saldırının "üç yönde aynı anda" gerçekleştiğini ekledi.

Rusya parlamentosunun eski üyesi ve şu anda Ukrayna'da sürgünde yaşayan İlya Ponomarev, Rus milis gruplarının "ortak operasyon" amacıyla Rusya'nın Belgorod ve Kursk oblastlarına girdiğini iddia etti.

'RUSLAR İSTEDİKLERİNE OY VERECEK, MECBUR OLDUKLARINA DEĞİL'

Rusya'nın Özgürlüğü Lejyonu X'de yaptığı açıklamada, "Tüm yurttaşlarımız gibi Lejyon'da biz de Rusya'nın (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin'in diktatörlüğünden kurtulmuş bir Rusya'yı hayal ediyoruz. Fakat biz sadece hayal kurmuyoruz; bu hayalleri gerçekleştirmek için çok çalışıyoruz. Rejimden santimetre santimetre topraklarımızı geri alacağız. Ruslar rahat uyuyacak, kapı zilinden korkmayacak ve düşündüklerini söylemekten çekinmeyecekler. Ruslar istediklerine oy verecek, mecbur olduklarına değil. Ruslar özgür yaşayacak” ifadesini kullandı.

Sibirya Taburu, sosyal medya aracılığıyla Rusları, Mart ayı ortasında yapılması planlanan Rusya başkanlık seçimlerini görmezden gelmeye çağırarak, oy pusulaları ve sandık merkezlerini "kurgu" olarak nitelendirdi.

Öte yandan bu saldırı Rusya'nın Kremlin karşıtı silahlı gruplarının Ukrayna'dan Rusya'ya yaptığı ilk saldırı değil. Rusya'ya Özgürlük Lejyonu Mayıs 2023'te Rusya'nın Belgorod Bölgesine geçti ve saldırıya uğradı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN