Almanya’da hedef 203 bin asker: Yüzlerce kişi reşit olmadan orduya alındı

Almanya’da hedef 203 bin asker: Yüzlerce kişi reşit olmadan orduya alındı

Rusya’nın Ukrayna işgalinin ardından savunma harcamalarını artıran Almanya’da ordunun 180 bin olan asker sayısını artırmak için geçen yıl 18 bin 802 yeni asker katıldığı ve bunların bin 996'sının reşit olmadığı kaydedildi.

2022 yılında patlak veren Rusya’nın kanlı Ukrayna işgalinden sonra Almanya ordusunda (Bundeswehr) yenileme ve kapasite artırma çalışmaları sürerken, ülke medyasına göre, orduya geçen yıl 18 bin 802 yeni asker katıldı ve bunların bin 996'sının 17 yaşında.

Ayrıca, reşit olmayan 1996 kişinin kapsamlı fiziksel ve psikolojik yetenek testini geçmelerinin ardından askere alındıkları, nöbet tutmadıkları ve yurt dışı görevlerine katılmadıkları ifade edildi. Reşit olmayan askerlerin silahları ise sadece eğitim amaçlı kullanabildikleri vurgulandı.

‘AÇIĞIMIZ MUAZZAM DERECEDE’

Zorunu askerliğin 2011 yılında kaldırıldığı Almanya'da askerlik sistemi profesyonel askerler ve gönüllülük esasına dayanırken, mevcut durumda 180 bin olan asker sayısının 2031'e kadar 203 bine çıkarılması hedefleniyor.

Alman Meclisi Federal Ordu Sorumlusu Eva Högl'ün hazırladığı ve 12 Mart'ta Berlin'de kamuoyuna açıkladığı "2023 yılı değerlendirme raporunda" Silahlı Kuvvetlerin en büyük sıkıntısının personel, altyapı ve teçhizat olduğu belirtilmişti.

Högl orduda "muazzam" personel açığı bulunduğuna dikkati çekerek, "Çıkardığımız sonuç ordunun yaşlandığı ve giderek küçüldüğüdür" ifadesini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN