Beta virüsü bulaşıcı mı? Beta virüsü nedir?

Beta virüsü bulaşıcı mı? Beta virüsü nedir?

Mevsim değişiklikleri ile birlikte görülmeye başlanan Beta virüsü nedir? ve Beta virüsü bulaşıcı mıdır? soruları merak edilip araştırılmaya başlandı. Haberimizde Beta virüsü hakkında merak ettiğiniz her şeyi bulabilirsiniz. İşte Beta mikrobu olarak bilinen, kapalı ya da kalabalık ortamlarda sıklıkla vakit geçiren kimselerde özellikle çocuklarda görülen Beta virüsü nedir? Beta virüsünün belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir? merak ettiğiniz her şey...

Haberimizde Beta virüsü nedir?, Beta virüsü bulaşıcı mı? ve Beta virüsü belirtileri nelerdir? sorularının yanıtını bulabilirsiniz. Mevsim değişikleriyle birlikte ofis tipi havadar, hava almayan yerlerde çalışan vatandaşlar sürekli grip ile baş etmeye çalışırlar. Halk arasında beta virüsü olarak bilinen A grubu beta hemolitik streptokoklar ise bilinen gripten daha farklıdır. Beta mikrobu olarak da nitelendirilen bu virüs çeşidi yetişkinlerden ziyade en çok 5-14 yaş arasındaki çocuklarda kendisini gösterir.

Çocuklu annelerin kabuslarından biri de Beta virüsüdür. Neden kabusudur? Çünkü 7-14 yaş arası çocuklarda daha sık olarak görülen bulaşıcı bir hastalıktır. Peki, Beta virüsü ya da halk arasında bilinen tabiriyle Beta mikrobu nedir? Virüs çocukları nasıl etkiler? Beta virüsünde belirtiler nelerdir? Beta virüsü nasıl tedavi edilir? Evet anneler ve babalar sizler için derlediğimiz haberimizde aklınıza takılan tüm soruların cevaplarını kolaylıkla bulabileceksiniz…

BETA VİRÜSÜ (BETA MİKROBU) NEDİR?

Kış aylarında veya mevsim geçişlerinde sıklıkla görülen Beta mikrobu diye bilinen mikroorganizma, boğazda iltihaplanma yapan bir çeşit bakteridir. Boğaz ağrısı ve ateşi olan çocukların yaklaşık yüzde 10-15’inde A grubu Beta hemolitik streptokok iltihabı vardır. Beta mikrobuna bağlı olarak bademcikleri iltihaplanan çocuklar hastalığı başkalarına da geçirebilirler. Yani bulaşıcıdır.
beta-virusu-shutter

BETA VİRÜSÜNÜN BELİRTİLERİ

Bu mikrop sağlıklı kişilerde bulunmaz ancak Beta mikrobu bulaşmış kişilerde görülen belirtiler şunlardır:

– Yutkunma ve beslenme güçlüğü

– Kötü ağız kokusu

– Yüksek ateş

– Titreme

– Vücut ağrısı

– İştahsızlık

– Karın ağrısı

– Bulantı ve kusma

– Bademciklerde ve boğazda kızarıklık

– Küçük dilde şişlik

BETA VİRÜSÜNÜN TEDAVİSİ

Çocuğunuzun boğazında bademcik iltihabının belirtileri varsa mutlaka doktora götürülmesi gerekir. Beta virüsünün teşhisi konulduktan sonra yani A Grubu Beta hemolitik streptokok iltihabından şüphelenildiğinde boğaz kültürü yapılır. Yapılan boğaz kültüründe Beta virüsünün çoğalması(üremesi) varsa hangi antibiyotiklerin tercih edileceği belirlenir. Çocuğunuzda A Grubu Beta hemolitik streptokok iltihabı olduğu kesinleşirse, ağızdan ya da enjeksiyon şeklinde uygulanan bir antibiyotik ile tedavi edilir. Tedavi süresi ise 10 gündür. Beta virüsü aşısı ise bulunmamaktadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN