BBC'den PKK bülteni gibi haber

BBC'den PKK bülteni 
gibi haber

İngiliz devletinin medya organı BBC'nin Farsça servisi, Kandil'den PKK bülteni gibi bir haber yayımladı. Haberin PKK'nın eylemlerini artırdığı bir dönemde yapılması dikkat çekti.

PKK'nın eylemlerini artırdığı ve her gün şehit haberlerinin geldiği bir dönemde, örgüte destek İngiliz medyasından geldi. BBC Farsça muhabiri Jiyar Gol, "özel izin"le gittiği Kandil'deki PKK kamplarında örgüt militanlarıyla söyleşi gerçekleştirdi. Gol'un haberi, PKK'nın yayın organlarından birinde yayımlansa sırıtmayacak denli "örgüt bülteni" görünümündeydi.

Haberde örgütün kadın ve Ezidi militanları ön plana çıkarılarak tarihi boyunca etkili olduğu bölgelerde kendinden olmayan hiçbir siyasal oluşuma hayat hakkı tanımayan, Amerikan desteğiyle ele geçirdiği Tel Abyad'da Türkmen ve Araplara yönelik etnik temizlik uygulamalarında bulunan PKK, çoğulcu bir yapı gibi gösterilmeye çalışıldı.

15-08/20/_85076608_1.png
Kadın militanlar özelilkle öne çıkarıldı.

Türkiye, PKK'nın IŞİD'le savaşmasını zorlaştırıyormuş

Örgüt militanlarının askeri ve ideolojik eğitimlerine ait fotoğrafların yer aldığı haberde, örgütün son haftalarda artan eylemliliğinden tek kelime bahsedilmedi. Buna karşın haberde "Türk hükümetinin hava saldırıları, IŞİD'le yüzleşmeye hazır olan savaşçıların hareket etmesini zorlaştırıyor" gibi mesnetsiz iddialar yer aldı.

15-08/20/_85076940_8.png
Haberde "Militanlar, savaşmadıkları zamanlarda normal gençler gibi" denildi.

Çatışmasızlığın sona ermesinden Türkiye sorumlu tutuldu

Çatışmasızlık sürecinin bozulmasınadan Türk devletinin sorumlu bulunduğu haberde ayrıca, PKK ve Suriye'deki uzantılarının ancak ABD'nin hava desteğiyle ilerleyebildiği bilinirken, "PKK'lı savaşçıların disiplini, IŞİD'e karşı etkili olmalarını sağlıyor" denildi.

İngiliz medyası, Türkiye'nin IŞİD ve PKK'ya karşı mücadelesinde kara propaganda yapan batı medyasının başında geliyor. Türkiye'nin Temmuz ayı sonunda IŞİD ve PKK'ya karşı başlattığı saldırılar da en büyük tepkiyi İngiliz medyasından görmüştü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN