PKK'nın Suriye kolu Türkiye'yi ABD'ye şikayet etti

PKK'nın Suriye kolu Türkiye'yi ABD'ye şikayet etti

Batı medyasındaki PKK propagandası devam ediyor. Şimdi de PKK'nın Suriye'deki uzantısı YPG'nin sözcüsü Redur Halil, Amerika'nın Sesi'ne yaptığı açıklamalarda Türkiye'nin YPG'ye saldırdığını iddia etti.

PKK'nın Suriye kolu PYD'nin silahlı kanadı YPG, Türkiye'yi Amerika'ya şikayet etti. "IŞİD'le mücadele" adı altında ABD ile yakınlaşan YPG'nin sözcüsü Redur Halil, Amerika'nın Sesi'ne verdiği mülakatta Türkiye'nin YPG'ye saldırdığını iddia etti.

Geçtiğimiz ay Türkiye'den IŞİD ve PKK'ya yönelik hava saldırıları düzenlenmişti. Türkiye'nin bu operasyonları bazı kesimlerce farklı yorumlanmış ve Kürtler'e yönelik saldırı olarak nitelendirilmişti. YPG'den bir grup ise konuya ilişkin "Türkiye'nin saldırılarına hedef olduklarını" söyleyerek şikayet etti.

"Türkiye'nin bize saldırdığını koalisyondaki ortaklarımıza bildirdik"

Geçtiğimiz haftalarda Zor Muğar Köyü'ndeki YPG'liler sınır ötesinden Türk tanklarının ateşine maruz kaldıklarını iddia ettiler. YPG sözcüsü Redur Halil, “Türkiye’nin yaptığı YPG’ye karşı açık bir saldırı. Bu durumu koalisyondaki ortaklarımıza bildirdik. Koalisyon durumun farkında. Ayrıca YPG de bu olayla ilgili resmi bildiri yayınladı ve Türkiye’den bir açıklama istedi” diye konuştu.

YPG, PKK'yla bağlantılı ama...

Amerika Türkiye’nin PKK operasyonlarına destek veriyor, ancak bu operasyonların YPG’yi hedef almasını istemiyor. PYD’ye bağlı YPG güçleri PKK’yla bağlantılı olsa da sahada IŞİD’e karşı savaşan etkili bir askeri güç.

YPG ayrı bir olayda IŞİD militanlarının Sirrin kasabasına saldırırken, Türk jetlerinin de tepelerinden uçtuğunu bildirdi. YPG sözcüsü Halil, “Türk jetleri Sirrin ve Kobani üzerinden uçarken, IŞİD teröristleri de Sirrin’e saldırdı. Bunun sonucunda YPG savaşçıları öldü. Türkiye bunlara bir açıklama getirmeli. Neden Türkiye IŞİD’le savaşması gerekirken bunları yapıyor?” diyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN