Başbakan Davutoğlu Diyarbakır'da konuştu

Başbakan Davutoğlu Diyarbakır'da konuştu

AK Parti'nin Diyarbakır mitinginde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu HDP'yi eleştirdi. Davutoğlu Kürtlerin yürütülen huzur operasyonlarına destek verdiğini söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin Diyarbakır mitinginde konuştu. Davutoğlu HDP ve sözde kanton ilan eden PYD'yi eleştirdi. 

Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar;

Özellikle özel bir günde Diyarbakır'a gitmek istedim. Cumhuriyet'in anlam kazandığı en önemli şehirlerimizden bir tanesi Diyarbakır'dır. Cumhurun bayramının cumhuriyet bayramını sizlerle kutlamaya geldim. Acı günlerden sonra inşallah Diyarbakır'da her gün bayram olacak. (Kahrolsun PKK sloganları yükseliyor...)

"Hiçbir güç bizi birbirimizden koparamayacak"

Son nefesimize kadar birlik, beraberlik ve kardeşlik diye haykıracak mıyız? Buradan selamınızı yarın Konya'ya götüreceğim. Hiçbir güç bizi birbirimizden koparamayacak. Avrupa'da Hz. Muhammed Peygamber Efendimize hakaret karikatürü yayınlandığında Diyarbakır ayağa kalktı ama şimdi bunlar da burada hakaret karikatürü yayınladı. Susmadı Diyarbakırlılar. Diyarbakır susacak mı?

"Demirtaş alçaklara 'katil' diyemiyor"

Medeni kardeşimiz, haince, hunharca katledildi. Sayın Kılıçdaroğlu'ndan ses yok, Bahçeli'den yok, o her fırsatta 'devlete katil' diyen Demirtaş, dönüp de Medeni kardeşimizin katillerine, alçaklara 'katil' diyemiyor. Çünkü, korkarlar. Çağrıda bulunuyorum, biz nasıl her saldırı karşısında bu saldırıları kınamışsak çıksınlar onlar da kınasınlar, biz nasıl her saldırıda taziye sunduysak onlar da sunsunlar. Ama eğer saldırı AK Parti'ye yapılırsa 'iyi oldu' diyip kenardan seyrederler, eğer kendilerine yapılırsa hemen mağdur durumunda hemen istismara yönelirler."

"Sizlerle sessiz bir devrimi gerçekleştirdik"

Bu bayrak hepimizin bayrağı bu bayrak Diyarbakır, Edirne Kudüs, Saraybosna'nın bayrağı. Gazze'de ne zaman bir saldırı olsa Filistinliler her şeyden önce bu al bayrağı sallandırıyorlar. Bu vatan topraklarını bölmek isteyenlere karşı omuz omuza duracağız aziz kardeşlerim. Biz güçlü ve büyük bir ülkeyiz bizim zenginliğimiz yerin altında değil yerin üstünde. Bir daha eski hatalara düşmemeli ve ders almalıyız. Geçmişte aciz siyasetçiler ülkeyi toptan bir felakete sürüklediler. Bu ülkeyi IMF yönetiyordu çok ağır bedeller ödettiler. Milletimiz devreye girdi ve 'yeter artık söz de karar da milletindir' dedi. Sizlerle sessiz bir devrimi gerçekleştirdik.

"Bunlar her gün milletin gönlünü yaralıyorlar"

Ankara'da o terör eylemi olduğunda bütün devlet kurumlarını harekete geçirdik ve oradakileri kurtarmaya çalıştık ve oradaki insanların kanı yerdeyken bu Eşbaşkan döndü devlet katil dedi. Diyarbakırlılar siz bizden hiç kardeşlik dışında dil duydunuz mu? Sizin gönlünüzü yaralayan bir söz duydunuz mu? Bunlar her gün milletin gönlünü yaralıyorlar. Biz anne ve babaların evlatları için endişe duymadığı yeni bir Türkiye hayal ediyoruz. Yasakları kaldırdık.

"Namluyu kırar, dağları temizleriz"

Mecliste tüm görüşten parti var. Silahın şiddetin manası neden? Bunlar neden silaha sarılıyor? Bunlar Türk'ten, Kürt'ten ne istiyor? Gencecik kardeşlerimizi neden dağa kaldırıyorlar. Yüreğimiz yanıyor yüreğimiz. Bunlar katillerin ta kendileridir. Kimse namluyu doğrultmasın kırarız, o dağları temizleriz.

"Kürtler huzur operasyonlarına destek verdi"

Onlar zannetiler ki kanton ilan edeceğiz dediler. Sonra da Kürtler bizim arkamızdan gelecek dedi. Bunların arkasından gider misiniz? Kürtler huzur operasyonlarına destek verdi. Kürtler huzur, barış, emniyet istiyor. Silah, mermi, mayın, hendek istemiyor. Bu halk geleceği hendeklerde değil sandıklarda arıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN