Yunanistan sınırında binlerce sığınmacı mahsur kaldı

Yunanistan sınırında binlerce sığınmacı mahsur kaldı

Sınırlarını kapatan Avrupa ülkeleri nedeniyle Yunanistan'da mahsur kaldı. Yunanistan sınırında bulunan geçici sığınma merkezleri dolup taşarken, Yunanistan hükümeti ise Avrupa Zirve Toplantısı’nda kararlaştırılanların sığınmacı kararlarının yerine getirilmesi konusunda baskı çalışmalarında bulunuyor.

Avusturya ve bazı batı Balkan ülkelerinin sınırlarını kapatma kararı almaları, sığınmacıların Yunanistan sınırları içerisinde mahsur kalmalarına neden oluyor.

Binlerce sığınmacı Yunanistan sınırında bekliyor

Bu durum karşısında Yunanistan diplomatik yollardan Avrupa Zirve Toplantısı’nda kararlaştırılanların yerine getirilmesi ve Ege’de NATO’nun faaliyet göstermesi konusunda baskı yapmaya çalışıyor. Avrupa sınırlarının bir biri ardına kapanması üzerine binlerce sığınmacı Yunanistan’da mahsur kaldı. Geçici sığınma merkezleri dolup taştı.

450 kilometrelik yolu yürüyorlar

Binlerce Suriyeli ve Iraklı sığınmacı Eidomeni’de bekletilirken, Afganistanlılar Diavata’ya naklediliyor. Bir yandan durmaksızın Adalar’dan Pire Limanı’na indirilen göçmenlerin kimlikleri tespit edilmeye çalışılırken, göçmen ağırlama merkezleri kapasitelerini çoktan aştığından birçoğu Atina-Lamia kara yolu boyunca konaklamak zorunda kalıyor. Otobüslerin içinde bekleyemeyenler 450 kilometrelik bir yolu yürüyerek kat edip sınıra varmaya çalışıyor. Bu sabah 6.40’ta Pire Limanı’na inen 1.352 sığınmacı Eidomeni’ye gitme imkânları olmadığından limanda kalıp, konaklama yerlerine sevk edilmeyi bekleyecekler.

ATİNA/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN