Yufka yok, maya yok! Tavada su böreği tadında krep börek tarifi... Kahvaltıda yiyen akşama da istiyor

Yufka yok, maya yok! Tavada su böreği tadında krep börek tarifi... Kahvaltıda yiyen akşama da istiyor

Su böreği tadında krep börek, geleneksel lezzetlerden vazgeçemeyen ama pratik tarifler arayanlar için mükemmel bir alternatif. Sofralarınızı şenlendirecek bu tarifi denediğinizde, sadece tadı değil, hazırlık aşamasının kolaylığı da sizi mutlu edecek. Üstelik yufka yok, maya yok

Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan su böreği, zahmetli yapımı nedeniyle her zaman tercih edilmese de, damaklarda bıraktığı tat bir efsane olarak kalır. Peki, bu enfes lezzeti daha pratik bir şekilde sofralarınıza getirmek ister misiniz? Su böreği lezzetinde, yapımı oldukça kolay olan krep börek tarifi ile hem kendinizi hem de sevdiklerinizi şımartabilirsiniz.

MALZEMELER

Krep için;

1,5 su bardağı un

1 su bardağı süt

1 su bardağı su

1 tatlı kaşığı tuz

2 adet yumurta

İç Harcı için;

Peynir

Maydanoz

Kaşar Peyniri

Kızartmak için;

Sıvı yağ

hq720.jpg

YAPILIŞI

  • İlk olarak kreplerimizi hazırlayalım. Bunun için uygun bir karıştırma kabı içerisine un, süt, su ve tuzu ekleyerek hiç topak kalmayacak şekilde güzelce karıştıralım.
  • Ardından yumurtaları ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim.
  • Ocağa aldığımız tavamızı çok az sıvı yağ ya da tereyağı ile yağlayarak kızdıralım.
  • Hazırladığımız hamurdan 1 kepçe kadar tavamıza dökerek hamurumuzu tavanın tamamına yayalım.
  • Krep hamurumuzun alt tarafı kızarmaya başladığında spatula yardımı ile ters çevirelim ve diğer tarafını da güzelce pişirelim.
  • Her iki tarafı da güzelce kızaran krebimizi tabağa alalım ve hamurumuz bitene kadar aynı işlemleri tekrarlayalım.
  • İç harcı için ince ince kıydığımız maydanozları peynirle karıştıralım. Tuz oranını kullandığınız peynirin tuz oranına göre ayarlayabilirsiniz.
  • Hazırladığımız kreplerimizin ortasına önce 1 dilim kaşar peyniri ve 1 kaşık peynirli maydanozlu iç harçtan koyarak katlayalım. Diğer kreplerimizi de aynı şekilde hazırlayalım. Eğer fazla olduğunu düşünürseniz kreplerinizi benim gibi çift kilitli poşet içerisine koyarak dondurucuya kaldırabilir ve yapmak istediğiniz zaman çıkartarak krep böreklerinizi hazırlayabilirsiniz.
  • Tavamızı hafifçe yağlayalım ve kızdıralım. Ardından katladığımız böreklerimizi tavamıza alalım ve iki tarafını da kızartalım.
  • Güzelce kızaran krep böreklerimiz servise hazır.

AFİYET OLSUN.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN