Patatas salatasını Alman usulü deneyin, damaklar çatlasın! Püf noktası sirkeymiş: Sosuyla parmak yediriyor

Patatas salatasını Alman usulü deneyin, damaklar çatlasın! Püf noktası sirkeymiş: Sosuyla parmak yediriyor

Patates salatası, dünya mutfaklarının vazgeçilmezlerinden biridir. Ancak her mutfağın bu lezzete kattığı küçük dokunuşlar vardır. Alman usulü soslu patates salatası da, patatesin basit ama lezzetli bir şekilde sunulduğu enfes bir tarif olarak öne çıkar. İşte parmaklarınızı yiyeceğiniz Alman usulü patates salatası

Patates salatası, dünya mutfağında kendine geniş bir yer edinmiş, basit ama lezzetli bir yemektir. Ancak, Alman usulü patates salatası söz konusu olduğunda işin içine biraz daha incelik ve özgün tatlar girer. Almanya’nın çeşitli bölgelerinde farklı şekillerde hazırlanan bu salata, özellikle soğuk büfelerde ve yaz akşamı yemeklerinde vazgeçilmezdir. İşte bu lezzetin ardındaki tarifin detayları...

MALZEMELER

5 adet patates

3 adet taze soğan

Sosu İçin:

2 adet haşlanmış yumurta

1 su bardağı mayonez

1 tatlı kaşığı hardal

1 tatlı kaşığı bal

1/2 çay kaşığı sarımsak tozu

1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber

1 çay kaşığı kereviz tuzu

1 avuç dereotu (ince kıyılmış)

1/4 çay bardağı elma sirkesi

hardalli-patates-salatasi-fatma.webp

YAPILIŞI

  • Patatesleri soyup orta irilikte küpler halinde doğrayın. Büyük bir tencereye aldığınız patateslerin, üzerini epey geçecek kadar soğuk su ve bolca tuz ekleyip orta ateşte haşlanmaya bırakın.

  • Sosun kıvamının daha iyi olması için yumurtaları haşladıktan hemen sonra hazırlayın. Sıcak yumurtalar ve mayonezle birlikte geri kalan tüm malzemeyi blenderden geçirin.

  • Patatesler yumuşayınca süzün ve buharı üzerindeyken sosla birleştirin. Buradaki önemli bir püf noktası da patatesleri karıştırırken kırmamaya özen gösterin.

  • Salataya son olarak ince kıyılmış taze soğan ekleyip ılık ya da oda sıcaklığında servis edin. Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN